Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul net total înregistrat de ambele companii UNIQA la finalul anului 2020 este de 3,2 milioane de euro

facebook.com
asigurari insurance

Profitul net total înregistrat de ambele companii UNIQA la finalul anului 2020 a fost de 3,2 milioane euro, conform IFRS, anunță un comunicat.

UNIQA Asigurări a raportat la finalul anului 2020 o creștere de 11% pe segmentul de asigurări non-auto, comparativ cu perioada similară din anul anterior, înregistrând prime brute subscrise în valoare de 33,7 milioane euro pe această linie de activitate, conform mediafax.ro.

Citește și: Nicușor Dan JUBILEAZĂ! Activitatea Gabrielei Firea de la primărie ar putea fi verificată: firme de audit chemate la Primăria București

Activitatea UNIQA Asigurări de viață a continuat să fie susținută de vânzarea asigurărilor tradiționale, compania încheind anul 2020 cu un avans pe acest segment de aproape 5% față de 2019. Volumul de prime brute subscrise din asigurările de viață a înregistrat o valoare totală de 17,1 milioane euro, conform IFRS, cu 3% sub cea din anul anterior.

Asigurările non-auto și-au menținut ritmul de creștere de două puncte procentuale, înregistrând un avans de 11%, comparativ cu perioada similară a anului anterior. Pe acest segment, asigurările de locuință, incendiu și răspunderi au fost, mai departe, principalii contributori la evoluția rezultatelor UNIQA.

Pentru asigurările de viață, redresarea rezultatelor, în special pe canalul bancassurance, a continuat și în ultimul trimestru din 2020. Activitatea pe acest segment a fost susținută, în continuare, de vânzarea produselor tradiționale, care a înregistrat un avans de aproape 5% față de același interval din 2019.

Cele două companii UNIQA au încheiat anul 2020 cu un volum total al primelor brute subscrise situat la nivelul de 93,8 milioane euro, conform IFRS, cu 3,4 procente mai mic decât cel înregistrat la finalul anului 2019. Factorii care au influențat această dinamică vizează, dincolo de contextul generat de pandemie, efectele măsurilor aplicate cu consecvență pentru îmbunătățirea calității portofoliului auto, prin reducerea ponderii RCA și a asigurărilor facultative pe segmentul de leasing.

Potrivit datelor recent publicate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, UNIQA continuă să se numere printre companiile de asigurări din România cu cele mai puține nemulțumiri adresate de clienți. Astfel, la finalul ultimului trimestru din 2020, UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață au Inregistrat un număr total de 237 de reclamații, în scădere comparativ cu situația din aceeași perioadă a anului anterior.

UNIQA Insurance Group opereaza pe piata romaneasca din 2008. UNIQA Insurance Group, cu sediul central in Austria, are aproximativ 21.300 de angajati și oferă servicii de asigurari pentru 15,5 milioane de clienti în 18 țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.