Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul Turbomecanica a scăzut cu peste 50% în primele nouă luni ale anului

zf.ro
grafic scadere

Turbomecanica a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu un profit de 8,694 milioane de lei, în scădere cu 50,9% faţă de cel din perioada similară a anului trecut, care a fost de 17,71 milioane de lei, conform datelor financiare transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Societatea a realizat în perioada menţionată venituri din exploatare în sumă de 85,973 milioane de lei şi cheltuieli de 74,187 milioane de lei. Ponderea cea mai mare a acestor venituri a fost realizată din activităţile productive specifice profilului de fabricaţie al societăţii, potrivit AGERPRES.

Citește și: PER o nouă lovitură înainte de alegeri. Ce nume grele din lumea sportului s-au alăturat partidului

Cifra de afaceri s-a diminuat cu 5,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 1% faţă de prognoza din bugetul de venituri şi cheltuieli pentru primele trei trimestre.

"Totuşi societatea are toate premisele că până la sfârşitul anului 2020 să realizeze cifra de afaceri prognozată de 115.943.038 lei", precizează reprezentanţii companiei.

Cheltuielile cu materii prime şi materiale au crescut în primele nouă luni din 2020 cu 5,78%, comparativ cu cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, societatea luând măsuri în ceea ce priveşte procesul de aprovizionare prin achiziţia de materii prime şi materiale necesare şi pentru produsele care se vor finaliza până la sfârşitul anului acesta.

Citește și: Gabriela Firea, un nou atac crunt la adresa Guvernului Orban: ‘Deschideți școlile! Testați copiii și profesorii! Izolați focarele! Aveți cu ce! V-am lasat stocuri, rezerve, spitale dotate, tot ce trebuie!’

În contextul COVID 19, s-au achiziţionat materiale privind securitatea angajaţilor (mănuşi, măşti, dezinfectanţi, termoscanere) în valoarea de 236.000 lei.

Cheltuielile cu salariile au crescut în perioada menţionată cu aproximativ 7 milioane de lei în contextul majorării numărului de angajaţi de la 457 la 30 septembrie 2019 la 541 la 30 septembrie 2020 şi al majorării salariului mediu cu aproximativ 8%.

Turbomecanica este o societate cu capital integral privat, listată la Bursa de Valori Bucureşti, cea are ca obiect principal de activitate fabricarea şi reparaţia de motoare şi ansamble mecanice pentru avioane şi elicoptere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.