Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profiturile industriei IT se prăbușesc: Franța se chinuie să salveze celebra companie Atos

atos

Creditorii Atos au ajuns la un acord pentru salvarea firmei franceze de tehnologie, care asigură comunicaţiile pentru armata franceză şi urmează să gestioneze securitatea cibernetică pentru Jocurile Olimpice de la Paris din această vară, a informat sâmbătă ziarul La Tribune, citat de Reuters.

Atos stabilize un termen până vineri seara să primească oferte de refinanţare.

Dificultăţile sale financiare au determinat statul francez să se ofere să achiziţioneze unele dintre activele sale strategice. Conform acordului, creditorii de obligaţiuni şi băncile care împărtăşesc datoria Atos ar injecta 1,2 miliarde de euro, în numerar, potenţial cu un acţionar industrial, şi ar transforma o parte din datorie în capital, a spus ziarul financiar. Atos a declarat luni că are nevoie de 1,1 miliarde de euro în numerar pentru a-şi finanţa afacerile în perioada 2024-2025, faţă de 600 de milioane de euro într-o estimare anterioară, din cauza condiţiilor de piaţă în schimbare.

Statul francez a anunţat săptămâna trecută că este gata să achiziţioneze active importante din punct de vedere strategic de la Atos, inclusiv Advanced Computing, sistemele critice pentru misiune şi produsele Cyber.

Grupul produce servere pentru supercalculatoare capabile să prelucreze cantităţi mari de date pentru cercetare sau pentru a dezvolta industria în curs de dezvoltare a inteligenţei artificiale. În ultimele zile, presa franceză a menţionat potenţiali pretendenţi, inclusiv Bain Capital, Thales, Dassault Aviation şi omul de afaceri ceh Daniel Kretinsky, care ar putea fi interesat de părţi sau de întreaga companie Atos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.