Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prognoza Băncii Rezervei Federale din New York: 'Probabilitate de 80% de recesiune în restul anului 2022 și până în 2023'

globalresearch.ca
recesiune

Banca Rezervei Federale din New York a publicat rezultatele celui mai recent model de prognoză. Acesta estimează acum că există o probabilitate de 80% de recesiune în restul anului 2022 și până în 2023. Într-adevăr, se așteaptă ca PIB-ul real al SUA să se contracte cu -0,6% în 2022 și cu -0,5% în 2023.

Fed New York consideră că înăsprirea politicii monetare a Fed "reprezintă o piedică pentru activitatea reală în următoarele trimestre, dar are un efect limitat asupra evoluției preconizate a inflației, din cauza caracterului plat al curbei Phillips estimate de model".

Potrivit modului în care Fed New York modelează traiectoria economiei, raportul a precizat că "șansele unei aterizări bruște... așa cum s-a întâmplat în timpul recesiunii din 1990 sunt de aproximativ 80%", în timp ce probabilitatea unei "aterizări ușoare", în care produsul intern brut rămâne în esență pozitiv în următoarele 10 trimestre, este de 10%.

Temerile legate de recesiune au dus la prăbușirea acțiunilor, în timp ce Fed a trecut la o înăsprire mai agresivă a politicii monetare ca răspuns la inflația ridicată. S&P 500 s-a scufundat cu 5,8% în această săptămână, în condițiile în care banca centrală a anunțat un ritm accelerat de majorare a ratelor dobânzilor, marcând cel mai grav declin săptămânal al indicelui din martie 2020.

În postarea de pe blog, economiștii de la New York Fed au precizat că "prognoza modelului nu este o prognoză oficială a New York Fed, ci doar o contribuție la procesul general de prognoză al personalului de cercetare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.