Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program anti-COVID în Vama Veche: Barurile vor difuza doar muzică ambientală, iar volumul va fi coborât

Facebook
vama veche

Primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, a anunţat că, începând din acest weekend, beach-barurile cu program non-stop din Vama Veche vor difuza doar muzică ambientală, la fiecare sfârşit de săptămână, iar volumul acesteia va fi unul coborât. Măsura a fost luată pentru diminuarea riscului de extindere a virusului SARS-COV-2.

Primăria comunei Limanu a transmis, joi după-amiază, printr-un comunicat de presă, că această decizie a fost agreată de toţi agenţii economici din zonă.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel, atenționează: ‘Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat’

“Decizie unică pe litoralul românesc! Vama Veche demonstrează, din nou, că este cea mai frumoasă comunitate de la malul mării. Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- COV-2, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzică ambientală. Este o decizie unică a agenţilor economici care activează în zonă. A fost o decizie unanimă şi s-a înţeles că în situaţii extreme este nevoie de unitate şi responsabilitate!”, se arată în comunicatul Primăriei Limanu.

Primarul Daniel Gheorghe Georgescu a afirmat că măsura a fost luată deoarece Vama Veche este o destinaţie extrem de tranzitată în timpul weekend-ului, iar acest fapt a creat dificultăţi legate de distanţarea socială.

Citește și: Iohannis: ‘Virusul este real, nu are culoare politică și nu poate fi interzis prin lege. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor’

“Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparţine şi a venit pe fondul unei capacităţi restrânse de a gestiona cu forţe proprii volumul mare de vizitatori din timpul weekend-ului. Ştim că de vineri seara şi până duminică Vama Veche este o destinaţie extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăţi în respectarea recomandărilor legate de distanţarea socială. Locaţiile vor fi deschise, însă propunem turiştilor un alt mod de a se destinde”, a afirmat primarul.

El a mai spus că nu doreşte ca autorităţile locale să fie acuzate că îngrădesc opţiunea oamenilor de a-şi petrece timpul liber, dar că trăim o ameninţare reală, iar agenţii economici au fost receptivi la această propunere.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Ce Constituție? Ce drepturi? Toată lumea la izolare! Guvernul LuCovid a luat-o razna de tot!

“Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche şi nici să fim acuzaţi că îngrădim opţiunile oamenilor de a-şi petrece timpul liber. Dar, trăim o ameninţare reală, iar agenţii economici au înteles şi au fost extrem de receptivi. Este un exerciţiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menţine Vama Veche drept destinaţie sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri şi sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme”, a mai declarat Daniel Gheorghe Georgescu.

Primăria comunei Limanu a demarat şi o campanie de conştientizare şi informare asupra importanţei respectării regulilor de igienă şi de distanţare socială: No more free hugs, care se adresează atât localnicilor şi agenţilor economici cât şi turiştilor.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel, atenționează: ‘Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat’

Limanu este o comună formată din satele Vama Veche, 2 Mai, Hagieni şi Limanu.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe o reţea de socializare au apărut imagini care arată cu zeci de tineri dansează în Vama Veche, fără a păstra distanţarea socială. Organizatorul evenimentului respectiv a fost amendat de poliţişti cu 2.000 de lei.

Citește și: Iohannis: ‘Virusul este real, nu are culoare politică și nu poate fi interzis prin lege. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.