Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program de formare în domeniul traficului de persoane, lansat la Cluj-Napoca

politia romana

Poliţişti ai Centrului Operaţional şi unităţilor teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române care răspund la apelurile potenţialelor victime ale traficului de persoane vor beneficia de formare în aspecte cheie, ce ţin de perspectiva victimologică şi impactul traumei asupra victimelor, în cadrul unui program care se lansează miercuri la Cluj-Napoca.

Asociaţia eLiberare, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române - Centrul Operaţional şi Corpul Naţional al Poliţiştilor (CNP), cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, lansează miercuri Programul de formare în domeniul traficului de persoane şi al impactului traumei în asistenţa victimelor, cu specialiştii din cadrul Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, elementele de bază ale cadrului legal în domeniu, tipologia victimelor şi a traficanţilor, indicatorii diferitelor forme de exploatare, Mecanismul Naţional de Identificare şi Referire, îngrijirea centrată pe traumă, precum şi impactul expunerii la evenimente traumatizante asupra operatorilor vor face obiectul sesiunilor de formare.

Zece sesiuni de formare vor avea loc în perioada septembrie - noiembrie 2022, oferind participanţilor instrumente de identificare timpurie a situaţiilor de risc, dar şi o mai bună înţelegere a fenomenului traficului de persoane.

Programul de formare este parte integrantă a unui demers mai amplu demarat în anul 2016, când Asociaţia eLiberare a început programe de formare cu asistenţi sociali, atât din mediul privat, cât şi din instituţiile publice. De atunci şi până în prezent, Asociaţia a continuat să organizeze sesiuni de formare în rândul mai multor oameni cheie dintr-o comunitate, cum ar fi preoţi, agenţi de poliţie, notari, operatori 112, profesori, consilieri/psihologi şcolari, studenţi şi staff medical.

''Poliţia Română este preocupată şi derulează un program de pregătire continuă şi perfecţionare a personalului propriu, pentru diminuarea riscurilor. Pentru poliţişti, acest program vine în completarea activităţilor de pregătire continuă derulate în mod curent'', precizează sursa citată.

În cadrul sesiunilor de instruire vor fi cuprinse activităţi integrate, de la formare şi capacitare în domeniul prevenirii şi identificării cazurilor de trafic şi în asistenţă dedicată victimelor şi până la crearea unui mecanism de identificare şi notificare în timp real a suspiciunilor de trafic de persoane în centre, precum şi crearea unei situaţii statistice reale şi obiective a cazurilor de trafic de persoane din cadrul sistemului de protecţie, mai arată IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.