Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program digital dedicat reconversiei profesionale: Ajută șomerii să devină IT-iști

Agerpres
someri somaj

Un program digital dedicat reconversiei profesionale a șomerilor a fost lansat de Şcoala Informală de IT. Proiectul este creat special pentru cei care au rămas şomeri din cauza epidemiei, anunță MEDIAFAX.

Proiectul „Digital People" a fost creat special pentru cei care au rămas şomeri din cauza pandemiei, aceștia fiind ajutați să devină IT-iști.

Cursurile gratuite au loc în şapte oraşe din ţară, durează între 4 şi 5 luni şi costă 270 de euro pe luna.

Citește și: EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals

Plata se poate face în rate după angajare.

Răzvan Voica, CEO Școala Informală de IT, spune că proiectul pe care l-a iniţiat este dedicat persoanelor care au întâmpinat deja anumite modificări în statutul lor profesional, şi-au pierdut job-ul sau au intrat în şomaj pe fondul curent al pandemiei.

„Sunt 70 de locuri pentru această fază de pilot. Ţinând cont de situaţia curentă în care se află aceste persoane, practic ei nu vor trebui să plătească nimic, iar ulterior, după ce aceştia se vor angaja, vor intra într-adevăr într-o fază în care vor plăti eşalonat costurile cursului, acestea fiind egale cu costurile oricărui curs din şcoală la momentul actual”, explică Răzvan Voica.

Răzvan Darabană, un cursant, a ales să facă o reconversie profesională în condițiile în care, în România, un IT-ist începător câştigă din start între 2500 şi 3000 de lei.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

„Eu lucram pe partea de customer support la o firmă. Ţinând cont că domeniul IT a fost unul dintre domeniile care a fost cel mai puţin afectat de această pandemie am ales şi eu calea IT-ului. Oportunităţile de angajare în această perioadă în acest sector sunt mult mai mari faţă de alte sectoare”, spune Darabană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.