Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program special al guernului împotriva radicalizării tineretului

canada

Guvernul Canadei a anunţat luni un program de prevenire a radicalizării tineretului, după moartea unui tânăr care jurase credinţă Statului Islamic şi în urma celor două atacuri împotriva unor militari în 2014, informează AFP. La nivel federal, se va înfiinţa un "centru pentru sensibilizare şi luptă împotriva radicalizării", a declarat ministrul securităţii publice Ralph Goodale.

Ca urmare a atentatului terorist eşuat săptămâna trecută la Strathroy, Canada este "preocupată de lupii singuratici atraşi de ideologii perverse şi extreme care promovează violenţa", a adăugat el. În Strathroy (sudul statului Ontario) un tânăr de 24 de ani a fost ucis miercurea trecută după ce a declanşat o bombă pe bancheta din spate a unui taxi încercuit de forţele de securitate. Poliţia a intervenit pornind de la o înregistrare video în care tânărul jura credinţă Statului Islamic şi avertiza că va comite un atac. În 2014, în Quebec şi Ottawa, doi tineri radicalizaţi au comis atacuri soldate cu uciderea a doi militari. Peste 100 de canadieni s-au alăturat în ultimii ani Statului Islamic în calitate de combatanţi, în Siria şi Irak, iar mulţi alţii au fost opriţi la frontieră când intenţionau să plece spre Turcia.

Ralph Goodale a vizitat luni centrul de prevenire a radicalizării înfiinţat de primăria din Montreal după ce şapte adolescenţi au plecat spre Turcia în ianuarie 2015, iar alţi 10, cu vârste între 15 şi 18 ani, au fost arestaţi pe aeroport câteva săptămâni mai târziu. Un centru similar există şi la Calgary, în statul Alberta din vestul Canadei. Având în vedere precedentele şi atentatele din Franţa, Belgia sau Germania, "niciun loc nu este ferit de ameninţarea teroristă", a apreciat ministrul, citat de AFP, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.