Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul de vizită pentru aparţinători a fost limitat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, la maxim o oră pe zi

Mediafax
spital filantropia

Programul de vizită pentru aparţinători a fost limitat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, la maxim o oră pe zi, pentru a preveni îmbolnăvirile de gripă. Totodată, vizitatorii vor fi triaţi, iar celor cu simptome respiratorii nu li se va permite accesul, potrivit news.ro.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a decis limitarea programului de vizită în toate secţiile spitalului la maxim o oră pe zi, în condiţiile evoluţiei gripei la nivel naţional şi pentru a preveni îmbolnăvirea pacienţilor şi aparţinătorilor.

Fiecare secţie îşi va stabili orarul de acces, iar acesta va fi afişat la loc vizibil la intrarea în secţie.

Citește și: Exclusiv! Ludovic Orban dă cărțile pe față! Cine va candida din partea PNL-ului?

"Nu se va permite accesul a mai mult de un aparţinător la un pacient. Fiecare secţie va desemna, în timpul orei de vizită, o asistentă responsabilă cu triajul vizitatorilor, în sensul depistării şi refuzării accesului celor cu simptome respiratorii. Persoanele cărora li se poate permite accesul în secţie trebuie să solicite şi să poarte mască. Nu este permis accesul copiilor. Aparţinătorii vor fi instruiţi să facă o dezinfecţie igienică a mâinilor la intrarea în secţie şi la părăsirea salonului. Vizitatorii nu au voie să stea pe patul pacienţilor ci doar pe scaunele din salon", au transmis reprezentanţii spitalului.

De asemenea, vor fi luate măsuri pentru asigurarea stocurilor de medicamente specifice infecţiilor respiratorii şi de materiale sanitare, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi, precum şi pentru asigurarea de paturi suplimentare, în alte secţii, în caz de necesitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.