Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul evenimentului 'Zilele credinței și culturii' de la Caransebeș

basilica.ro
Caransebeș

Cu ocazia hramului Catedralei Episcopale, la Caransebeș sunt organizate anual, în perioada de după Învierea Domnului „Zilele credinței și culturii”. Evenimentul a ajuns la ediția a 14-a.

Seria de evenimente culturale și spirituale va debuta prin oficierea Sfintei Liturghii, duminică, 09 mai, începând cu ora 09:00 în Catedrala Episcopală din Caransebeș. La finalul slujbei va fi lansat albumul aniversar „Catedrala Episcopală din Caransebeș – mărturia unui vis împlinit”.

De la ora 16:00, curtea interioară a reședinței episcopale, va găzdui un spectacol artistic. Un quartet de coarde al Filarmonicii Banatul din Timișoara și cvintetul Anatoly al Filarmonicii din Brașov, vor interpreta piese din repertoriul național și internațional cu conținut divers. Evenimentul integral va fi transmis pe pagina de Facebook a Catedralei Episcopale din Caransebeș și a Episcopiei Caransebeșului, scrie Basilica.ro.

„Zilele credinței și culturii” vor continua joi, 13 mai, prin Festivalul Coral „Miron Cristea” ediția a 11-a. La ora 15:00 va avea loc vernisarea expoziției „Armonii Cromatice 12” a grupului de artiști prezenți la Galeria de Artă „Corneliu Baba”„ a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș. Începând cu ora 16:00, la Catedrala Episcopală va fi susținut un recital muzical coral.

Cel de-al treilea eveniment cultural-artistic prilejuit de hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” va fi Piesa de teatru „Micul prinț”, jucată duminică, 16 mai, de către elevii seminariști de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, la Casa de Cultură „George Suru” din municipiu.

Într-un format inedit va fi organizat anul acesta „Festivalul de poezie în grai bănățean” sâmbătă, 29 mai, în parteneriat cu „Asociația scriitorilor în grai băbățean” și cu „Ansamblul Timișul” din Timișoara, în curtea Centrului Eparhial.

Șirul manifestărilor din cadrul Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului se va încheia prin comemorarea eroilor bănățeni la Crucea-monument de la Domașnea, joi, 10 iunie, la praznicul Înălțării Domnului. Vor participa la acest eveniment și Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” din Timișoara.

Toate manifestările se vor desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de igienă și distanțare fizică, impuse de autorități pentru această perioadă de pandemie. Intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile prevăzute de legislație, informează Episcopia Caransebeșului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.