Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul Femeia Antreprenor se va lansa joi

anaa.ro
femeie antreprenor

Programul Femeia Antreprenor va fi lansat joi, unul dintre principalele obiective fiind acela de a stimula şi sprijini structurile economice private, înfiinţate şi conduse de către femei, a anunţat recent Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

"Aşa cum se ştie, acum aproape o lună de zile, pe data de 19 iulie, am lansat primele două programe Start-up Nation şi Start-up-ul dedicat românilor din diaspora, iar săptămâna aceasta, joi, pe data de 18, începând cu ora 10:00, vom lansa programul Femeia Antreprenor, fiind al treilea apel deschis în cursul anului 2022. Ca o caracteristică de bază a acestui program, printre altele, el contribuie şi la atingerea unuia dintre standardele OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, n.r.) - şi mă refer aici la egalitatea de gen din domeniul antreprenorial", a afirmat marţi Constantin-Daniel Cadariu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că programul în sine este o măsură personalizată pentru a asigura accesul la finanţare pentru această categorie de antreprenori, în condiţiile în care în prezent, în România, numai 36,8% dintre antreprenori sunt femei, conform Agerpres.

Potrivit ministrului de resort, pachetul, ca şi în cazul celor două programe lansate deja, va avea o componentă digitală obligatorie, în valoare de sau în contravaloarea sumei de 5.000 de euro din cadrul granturilor.

Cadariu a precizat că un alt obiectiv îl constituie îmbunătăţirea performanţelor economice al acestor structuri şi, de asemenea, realizarea unei creşteri economice inteligente, sustenabile, incluzive şi, nu în ultimul rând, programul are drept obiectiv stimularea inovării şi a pregătirii antreprenoriale.

El a subliniat că a fost introdusă componenta de cofinanţare care va varia între 5 şi 15%, ca şi în cazul celorlalte programe, iar în funcţie de cofinanţarea asumată va varia şi punctajul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.