Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul nuclear saudit: Arabia Saudită dispune de cantităţi de uraniu pe care căutăm să le exploatăm

nuclear danger

Ministrul saudit al energiei, Abdulaziz bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa dispune de ''cantităţi enorme'' de uraniu pe care doreşte să le exploateze comercial şi s-a declarat încrezător că Arabia Saudită ''va fi lider în sectorul energetic'' cu planurile ei de producere a hidrogenului verde, consemnează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

''Aspirăm la programul nostru nuclear (...) Arabia Saudită dispune de cantităţi de uraniu pe care căutăm să le exploatăm în mod transparent'', a spus ministrul saudit la un forum despre investiţiile miniere desfăşurat la Riad.

El a adăugat că ţara sa va profita de aceste cantităţi împreună cu o serie de parteneri în toate lanţurile de aprovizionare, inclusiv producţia şi dezvoltarea, pentru a beneficia astfel de ele optim din punct de vedere comercial.

Bin Salman, a cărui ţară se numără printre principalii exportatori de petrol la nivel mondial, nu a oferit detalii despre programul nuclear saudit sau rezervele de uraniu la care a făcut referire.

Pe de altă parte, el a reafirmat angajamentul Arabiei Saudite pentru producerea şi utilizarea hidrogenului verde, menţionând că există ''planuri pentru oferirea produsului cel mai ieftin al energiei curate''. Ministrul saudit a mai semnalat că ţara sa dispune de capacitatea de a produce petrol din şisturi bituminoase şi de ''capacităţi şi tehnologii avansate pentru ca producţia să fie prietenoasă cu mediul înconjurător''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.