Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul 'Rabla pentru becuri' - Românii vor primi vouchere de 200 de lei în schimbul becurilor vechi

becuri economice

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că programul național Rabla pentru becuri, care va fi lansat în perioada următoare, presupune acordarea unui voucher de 200 de lei pentru predarea unui bec vechi, bani cu care beneficiarul își poate cumpăra becuri de tip LED, eficiente energetic.

Tanczos a declarat, marți, la emisiunea „Inspiră România” de pe TVR Info că propunerea venită de la AFM pentru noul program este de 400 de milioane de lei.

„Trebuie să vorbim despre soluțiile cu efect real, pentru că vorbim de gospodării unde schimbarea becurilor va avea un efect de 50%, dar vorbim de gospodării unde schimbarea becurilor nu atinge nici 5% pentru că acolo unde sunt foarte multe instalații electrice consumatoare, schimbarea becurilor nu va aduce un avantaj.

În gospodăriile unde este un televizor și un aparat radio, acolo da, schimbarea becurilor poate însemna un pas uriaș înainte. Unii cetățeni vor aplica pentru așa ceva, alții merg să își ia becurile noi, mai eficiente, și nu așteaptă un program național.

Propunerea AFM este un voucher cu o valoare de 200 de lei și trebuie dus la un centru becul vechi, e același principiu care se aplică și la celelalte programe Rabla. Aduci un bec vechi și primești un voucher pentru a cumpăra unul mai eficient din punct de vedere energetic”, a spus Tanczos care a precizat că voucherul nu va fi condiționat de numărul de becuri predate.

Ministrul a explicat că, în momentul de față, programul se referă strict la becuri de tip LED.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.