Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden vede un progres semnificativ în direcția unei pauze umanitare în Gaza

Al Jazeera
gaza gaza 21

Preşedintele american Joe Biden a semnalat sâmbătă progrese în obţinerea unei "pauze umanitare" cerute de Washington în luptele dintre Israel şi Hamas la Gaza, pauză menită să ajute la protejarea civililor şi la transportarea de mai mult ajutor către Fâşia Gaza asediată, relatează AFP, citat de Agerpres.

Întrebat dacă au existat progrese pe acest subiect, Joe Biden a răspuns "da", în timp ce ieşea dintr-o biserică din Delaware, înainte de a se urca în vehiculul său, chiar dacă bombardamentele aeriene israeliene împotriva teritoriului palestinian controlat de Hamas continuă.

Un înalt oficial de la Casa Albă a declarat vineri că eliberarea ostaticilor de către Hamas, cel puţin 240 de persoane conform armatei israeliene, "ar necesita o pauză foarte consecventă în conflictul" cu Israelul.

El a menţionat, într-o conferinţă telefonică cu presa, că au loc "discuţii foarte serioase" şi a precizat că nu există un acord în acest moment pentru o astfel de pauză.

Administraţia Biden a indicat în repetate rânduri că nu sprijină un armistiţiu generalizat, dar a cerut "pauze" din motive umanitare, iar preşedintele Joe Biden însuşi a susţinut joi seara principiul unei încetări temporare a ostilităţilor pentru eliberarea ostaticilor.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, la rândul său, vineri că refuză "un armistiţiu temporar fără eliberarea ostaticilor"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.