Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Progresul lucrărilor la dezvoltarea FSRU din Alexandroupolis și extinderea rețelei de transport gaze în Balcani

keeptalkinggreece.com
alexandroupolis

Lucrările sunt în plină desfășurare la șantierele de construcție pentru dezvoltarea FSRU din Alexandroupolis. Și, desigur, acestea nu se referă doar la infrastructura plutitoare de stocare și regazificare a GNL, ci și la partea maritimă și terestră a conductei care va transporta gazul natural către ESFA și de acolo către conducta IGB, astfel încât cantitățile acesteia să treacă în Balcani, scrie energypress.gr.

Directorii Gastrade au avut ocazia să prezinte progresul lucrării celor cinci ambasadori care au vizitat orașul Acritian. Misiunea diplomaților a fost organizată de ambasadorul SUA, domnul George Tsunis, la care au participat ambasadorii Bulgariei, României, Moldovei și Ucrainei.

În zona portului Alexandroupolis se află conductele lungi de 24 km care vor fi amplasate sub apă, iar în șantierele de construcții sunt alte conducte de 4 km care vor forma partea terestră a conductei, prin care gazul natural va fi transportat.

După cum se știe, FSRU va constitui o sursă suplimentară de aprovizionare cu gaze naturale pentru țară și, de asemenea, pentru statele balcanice. Prin IGB vor trece cantități în Bulgaria și de acolo printr-o conductă de interconectare vor ajunge în România.

Potrivit informațiilor, tancul special configurat este de așteptat să sosească la sfârșitul lunii noiembrie la Alexandroupolis, iar la începutul lui 2024 va putea funcționa ca infrastructură de stocare și gazeificare a GNL.

Gastrade a fost autorizată și pentru un al doilea FSRU care, dacă testul de piață care urmează să fie efectuat o permite, urmărește să aprovizioneze țările din Moldova și Ucraina. Este prea devreme pentru a spune când va fi luată decizia de investiție, însă, se spune că Gastrade procedează în mod normal cu maturizarea proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.