Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect al Consiliului Judeţean din Sălaj pentru înfiinţarea unui centru oncologic, cu o valoare de 200 milioane de lei

fiercehealthcare.com
spital medici doctori internat

Consilierii judeţeni din Sălaj au aprobat marţi, în unanimitate, indicatorii tehnico-economici rezultaţi din Studiul de fezabilitate pentru proiectul de construire a unui centru oncologic în Zalău, cu o valoare totală estimată la circa 200 de milioane de lei, informează Agerpres.

Potrivit precizărilor făcute în cadrul şedinţei de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, Dinu-Iancu Sălăjanu, administraţia judeţeană speră să finanţeze acest proiect cu ajutorul fondurilor europene.

"Am demarat procedurile pentru înfiinţarea acestui centru oncologic având în vedere numărul crescut de cazuri de bolnavi de cancer. Ştim foarte bine că aproape toţi bolnavii de cancer, pentru tratament şi pentru diagnostic plecau la Cluj. Avem secţia de oncologie, cu medici specialişti în acest domeniu, permiţându-ne astfel să luăm hotărârea să înfiinţăm şi noi, în Sălaj, un centru oncologic, pentru că numărul bolnavilor de cancer creşte. (...) Deocamdată s-a făcut studiul de fezabilitate. Sperăm ca prin ghidurile pe care le vor emite cei de la Ministerul Fondurilor Europene să găsim finanţarea necesară pentru a înfiinţa un astfel de centru oncologic în judeţul Sălaj, un centru modern care să permită pacienţilor de aici şi din întreaga regiune să fie trataţi aşa cum o merită şi cum ne dorim cu toţii", a precizat Dinu-Iancu Sălăjanu.

Cu o suprafaţă totală de 1.260 metri pătraţi, trei aripi şi şase niveluri, imobilul ar urma să fie ridicat în paralel cu unul din corpurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Unitatea va include spaţii pentru oncologie medicală, specialităţi conexe zonei de oncologie, chimioterapie şi radioterapie, dotate cu tehnologie modernă şi aparatura de ultimă generaţie.

În evidenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău se află aproximativ 6.800 de pacienţi oncologici, cu 400 mai mulţi decât în 2021. În Ambulatoriul de specialitate sunt asigurate, anual, peste 12.000 de consultaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.