Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de 8,19 milioane de euro, derulat de Distribuţie Energie Electrică România şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Distributie Energie Electrica Romania
Distributie Energie Electrica Romania

Proiect de 8,19 milioane de euro, derulat de Distribuţie Energie Electrică România şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Un proiect de cercetare-inovare, în valoare de aproape 8,19 milioane de euro, ce vizează implementarea şi testarea la nivel de pilot demonstrativ a conceptului prosumator şi a interacţiunii cu reţelele de distribuţie a energiei, va fi dezvoltat printr-un parteneriat semnat între Distribuţie Energie Electrică România (DEER) şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), prin Centrul de Cercetare în Tranziţie Energetică (EnTREC).

Potrivit unui comunicat de presă al distribuitorului de energie electrică, transmis luni AGERPRES, proiectul intitulat "Clădiri interactive în relaţie cu reţelele inteligente" ("Smart Grid-Efficient Interactive Buildings"), se derulează în cadrul apelului Horizon Europe.

"Pentru DEER este esenţial ca atât tranziţia la energia verde, cât şi accesul la reţea al prosumatorilor să aibă loc în condiţii de siguranţă, continuitate şi permanenţă. Proiectul EVELIXIA reprezintă o excelentă oportunitate de a testa tehnologii noi, care să răspundă provocărilor din piaţă, dar şi de a înţelege comportamentul utilizatorului activ. Compania noastră manifestă un interes crescut în identificarea unor soluţii inovative pentru asigurarea flexibilităţii reţelelor în relaţia cu prosumatorii", a declarat Mihaela Rodica Suciu, director general al DEER.

Valoarea totală a proiectului este de 8.189.865 de euro şi se va desfăşura pe o perioadă de patru ani, consorţiul fiind format din 36 de parteneri, din 12 ţări europene. Proiectul vizează implementarea şi testarea la nivel de pilot demonstrativ a conceptului de utilizator activ de reţea (prosumator) şi a interacţiunii cu reţelele de distribuţie a energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.