Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de reformă a PSD în 12 puncte, lansat pentru Congres

pumn

Fostul ministru PSD Victor Negrescu a publicat, luni, un 'nou proiect politic al stângii românești' despre care afirmă că l-a înaintat și conducerii PSD în vederea Congresului de sâmbătă.

În proiectul de reformă în 12 puncte, publicat în Adevărul, se afirmă că PSD se află într-un moment 'de cumpănă'și că partidul trece printr-o 'criză ideologică'.

Competenţa trebuie să fie pe primul loc în reprezentarea partidului, iar recâştigarea imaginii de partid al specialiştilor reprezintă o prioritate, este una dintre propuneri.

Textul cuprinde și note critice la adresa partidului, fără să fie date nume: se taxează faptul că „unii” din Guvern și de la partid au redescoperit mesajul pro-european după dezastrul din alegeri și se face precizarea că 'ascultarea opiniilor membrilor şi simpatizanţilor de stânga nu trebuie să fie doar un gest, trebuie să fie o atitudine'.

Schimbarea în PSD se poate face doar prin asumarea 'tuturor greşelilor, nu prin jocuri de imagine', se mai arată în proiect.

'Avem nevoie de profesionişti care să redea credibilitate acţiunii partidului”, mai spune Negrescu, potrivit căruia Congresul PSD de sâmbătă „este mai important decât ne putem imagina pentru viitorul formaţiunii politice şi al social democraţiei româneşti”.

Printre cele 12 puncte supuse dezbaterii PSD se află:

  • Un nou proiect de ţară
  • Debirocratizarea, informatizarea şi reforma sistemului public folosind întreg aparatul administrativ în vederea centrării activităţii în jurul cetăţeanului şi creşterea calităţii serviciilor publice
  • Un nou pact social care să aducă împreună mediul privat, angajaţii şi sectorul public
  • Consens social şi politic larg asupra direcţiei în care trebuie să se îndrepte România. Politicile statului pot fi construite prin negociere cu celelalte forţe politice, partenerii sociali, actorii asociativi şi mediul academic plecând de la acest considerent fundamental că dialogul poate fi calea spre cele mai bune soluţii şi de la acceptarea, de către toate părţile, a regulilor jocului.
  • Obiectivul social-democrat este de a crea o societate în care nimeni să nu fie lăsat în urmă, deoarece considerăm că preocuparea pentru semenii noştri este semnul cel mai vizibil al unei societăţi civilizate. Justiţia socială reprezintă un deziderat care poate constitui un obiectiv în sine în lupta politică dusă de Partidul Social Democrat.
  • Adaptarea pregătirii şcolare, universitare şi profesionale la noile evoluţii tehnologice, la schimbările de pe piaţa muncii şi la provocările viitorului devine o urgenţă la care Partidul Social Democrat doreşte să găsească soluţii alături de partenerii sociali, profesori, elevi, studenţi şi părinţi.
  • Măsuri care vor face reîntoarcerea mai facilă pentru românii plecați în străinătate: recunoaşterea diplomelor, a vechimii în muncă, integrarea şcolară a copiilor, acompanierea pentru reintegrare la nivel de comunităţi locale sau sprijinirea financiară a celor care vor să dezvolte iniţiative private în România.
  • Scăderea vârstei pentru a candida sau a vârstei legale pentru a vota

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.