Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect DINAMITĂ la Ministerul Justiției - SUPLIMENTARE de posturi la secția care o anchetează pe Kovesi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader PSD

Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică, luni, un proiect de hotărâre referitor la suplimentarea cu 41 de posturi a schemei de personal de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, conform Agerpres.

"Articol unic - Numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public la art. 1 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 39/2014 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru Ministerul Public, cu modificările şi completările ulterioare, se suplimentează cu 25 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, 7 posturi de specialişti, 6 posturi de personal auxiliar de specialitate şi 3 posturi de personal conex, care revin Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie", se arată în proiectul postat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Simona Halep revine ÎN FORȚĂ - Românca a urcat pe locul 2 în clasamentul WTA

Potrivit notei de fundamentare, cele 25 de posturi cu care secţia funcţionează în prezent sunt insuficiente în raport cu volumul mare de lucru.

"În plus, personalul insuficient atrage în mod inevitabil prelungirea permanentă a programului de lucru, făcând dificilă exercitarea dreptului la concediu de odihnă al personalului secţiei. În aceste sens, este necesară acoperirea unor situaţii obiective de lipsă a personalului (boală, evenimente neprevăzute etc), inclusiv în vederea recuperării orelor suplimentare acumulate, generate de activităţile prelungite de lucru peste programul normal", se mai menţionează în nota de fundamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.