Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect economic interesant: Brazilia şi Argentina vor să aibă monedă comună

irishcentral.com
monede aur

Brazilia și Argentina au ca obiectiv comun o mai mare integrare economică, inclusiv dezvoltarea unei monede comune, au declarat președintele brazilian, Luiz Inácio Lula da Silva, și liderul argentinian, Alberto Fernandez, într-un articol semnat de cei doi şi publicat pe site-ul argentinian Perfil, scrie Rador.

"Intenționăm să depășim barierele din calea schimburilor noastre comerciale, să simplificăm și să modernizăm regulile și să încurajăm utilizarea unei monede locale. Am decis, de asemenea, să avansăm discuțiile privind introducerea unei monede comune sudamericane, care să poată fi folosită atât pentru fluxurile financiare, cât și pentru cele comerciale, reducând costurile operațiunilor și vulnerabilitatea noastră externă", se arată în articolul semnat de cei doi preşedinţi.

Ideea unei monede comune a fost evocată inițial într-un articol scris anul trecut de Fernando Haddad, în prezent ministru de finanţe și Gabriel Galipolo, consilier prezidenţial al preşedintelui brazilian și a fost menționată de Luiz Inácio Lula da Silva în timpul campaniei electorale. Liderii semnatari ai articolului publicat de Perfil au subliniat, de asemenea, consolidarea blocului comercial Mercosur, care include Argentina, Brazilia, Paraguay și Uruguay, și despre care ministrul brazilian de finanțe a declarat că, în opinia sa, a fost abandonat în ultimii ani. "Împreună cu partenerii noștri dorim ca Mercosur să constituie o platformă pentru integrarea noastră efectivă în lume, prin negocierea comună a unor acorduri comerciale echilibrate care să răspundă obiectivelor noastre strategice de dezvoltare", au declarat Luiz Inácio Lula da Silva şi Alberto Fernandez

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.