Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect guvernamental prin care județul Neamț va avea un centru de intervenţie pentru victimele violenţei sexuale

avantaje.ro
femeie bataie

Judeţul Neamţ va avea centru de intervenţie pentru victimele violenţei sexuale, a anunţat luni, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, deputata PNL Mara Calista, conform agerpres.

Parlamentara de Neamţ a precizat că Guvernul derulează prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse un proiect prin care sprijină autorităţile locale în vederea punerii în aplicare în România a Convenţiei de la Istanbul pentru reducerea violenţei în familie şi a violenţei împotriva femeilor.

"Victimele violenţei sexuale vor avea parte de sprijin multidisciplinar din partea unei echipe formate din medic, asistent medical, medic legist, psiholog, poliţist şi asistent social. (...) Ceea ce mă bucură foarte tare este faptul că un astfel de centru va fi deschis şi în judeţul Neamţ, la Piatra-Neamţ. Mă voi implica şi voi susţine realizarea acestui proiect ca deputat de Neamţ", a subliniat Mara Calista.

Potrivit acesteia, în perioada imediat următoare, la propunerea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, va fi adoptat în Guvern un proiect de hotărâre privind aprobarea Programului naţional integrat pentru protecţia victimelor violenţei domestice şi a metodologiei-cadru privind organizarea şi funcţionarea reţelei naţionale integrate de locuinţe protejate destinate victimelor violenţei domestice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.