Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect în Senat - Toți bugetarii sunt vizați de această schimbare privind mini vacanțele

bugetari

Un număr de 38 de parlamentari au înregistrat, în Senat, o propunere legislativă care completează Codul Muncii astfel încât până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, Guvernul să stabilească toate minivacanțele de care vor beneficia bugetarii în decursul anului respectiv, scrie Mediafax.

„Până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, Guvernul stabilește prin Hotărâre de Guvern zilele de muncă pentru care se acordă zile libere, care preced și care succed sărbătorile legale, respectiv zilele în care recuperează acesta”, prevede proiectul de lege de modificare a Codului Muncii.

Cei 38 de parlamentari de la UDMR, PSD și PNL care au inițiat propunerea spun că „predictibilitatea astfel obținută va facilita planificarea din timp a activității sectorului privat cu cea din sectorul public”.

De asemenea, în expunerea de motive se arată că proiectul „oferă și posibilitatea programării activităților familiale în familiile unde părinții lucrează în ambele sectoare economice, măsură apreciată nu numai de angajatori și angajați dar și de sectoarele turistice”.

„Prin posibilitatea de a se pregăti din timp pentru mini-vacanțele astfel stabilite, turiștii își pot planifica în acest sens mini-vacanțe iar agențiile de turism se pot pregăti cu oferte avantajoase”, mai arată inițiatorii actului normativ.

De regulă, Guvernul stabilește în preajma unor sărbători legale acordarea unor zile libere pentru a face o „punte” între ziua de sărbătoare legale și week-end.

Citește și: Acuzație NĂUCITOARE: Dragnea și PSD au ascuns faptul că au plătit datoria externă din fonduri europene .

Potrivit Codului Muncii, zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: 1 și 2 ianuarie; 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române; Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui; prima și a doua zi de Paști; 1 mai; 1 iunie; prima și a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României; 1 decembrie; prima și a doua zi de Crăciun; două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.