Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect pilot public-privat destinat prevenirii bolilor cardiovasculare, în două spitale din Cluj-Napoca

boli cardiovasculare

Sub patronajul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a fost semnată, miercuri, o scrisoare de intenţie privind un proiect pilot public-privat destinat prevenirii bolilor cardiovasculare.

"Astăzi a fost semnată la Cluj-Napoca scrisoarea de intenţie privind lansarea primului proiect pilot public - privat, ce îşi propune implementarea, în două spitale din Cluj-Napoca, a unui program pentru prevenţia secundară a bolilor cardiovasculare. Parteneriatul a fost încheiat între compania Novartis, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca şi se derulează în colaborare şi sub patronajul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca", se arată într-un comunicat al semnatarilor.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestui proiect pilot, care se va derula pe o perioada de 12 luni, vor fi identificate şi implementate o serie de intervenţii de management medical, în cadrul spitalelor, pentru îmbunătăţirea îngrijirilor de sănătate oferite pacienţilor cu un risc foarte ridicat de boli cardiovasculare, mai ales a celor care au primit deja un diagnostic principal de boală cardiovasculară aterosclerotică sau au suferit în trecut un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral, potrivit Agerpres.ro.

"De peste 140 de ani, Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca şi-a adus contribuţia la îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei, formând zeci de generaţii de medici valoroşi şi devotaţi profesiunii alese. Valorile noastre fundamentale, excelenţă şi grijă pentru omul bolnav sunt impregnate în munca noastră de zi cu zi, aşadar suntem parte a acestui proiect, care vine în sprijinul pacienţilor cu boli cardiovasculare', a declarat, conform comunicatului, rectorul UMF Cluj- Napoca, prof. univ. dr. Anca Buzoianu.

În comunicat se precizează că, în România, bolile cardiovasculare reprezintă prima cauză de deces (aproximativ 60% din totalul deceselor) şi că ocupă locul 1 în morbiditatea spitalizată.

"Această iniţiativă urmăreşte testarea şi validarea unor intervenţii de management medical, care în viitor ar putea fi extinse la nivel naţional, pentru a îmbunătăţi gestionarea factorilor de risc ai bolilor cardiovasculare şi atingerea ţintelor LDL-C. Ne bucurăm să fim printre partenerii acestui proiect şi că spitalul nostru va fi implicat într-o iniţiativă menită să ofere o calitate şi mai bună a îngrijirilor de sănătate pentru cei ce suferă de afecţiuni cardiovasculare", a declarat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, prof. dr. Claudia Gherman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.