Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect PNL: mai multă siguranță pentru copii în online

arhiva personala
Nicoleta Pauliuc

Proiect PNL: mai multă siguranță pentru copii în online

La Școala de vară a OFL, președinta Organizației, Nicoleta Pauliuc, a prezentat o inițiativa legislativă care să asigure un mediu online mai sigur pentru copii.

Conform declarațiilor sale, proiectul a apărut în urma solicitărilor din societate, în special cele ale părinților îngrijorați de episoadele tragice din ultima perioadă, în care sunt implicați copii: de la violență, la consum de droguri și până la bullying. Proiectul se află încă în faza incipientă a dezbaterii publice și inițiatoarea sa spune că își dorește un amplu proces de consultare, și nu o legislație trecută pe repede-înainte.

Proiectul legislativ propune ca minorii de până în 16 ani să își poată face cont pe platformele sociale, doar cu acordul explicit al părinților. De asemenea, furnizorii de servicii online pe aceste platforme să își adapteze conținutul în funcție de vârstă, să existe mai multe filtre de securitate și minorii să nu mai poată fi targetați cu reclame la produse nepotrivite vârstei lor.

Obiectivul controlului parental, dar și al reglementării anumitor aspecte pentru platformele de social media este să combată o serie de probleme care alarmează societatea: efectele psihologice negative ale dependenței de internet, activități infracționale online și comportamente riscante induse de dorința de validare socială.

Astfel de legi există deja în țări dezvoltate, precum Franța sau anumite state din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.