DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Proiect PNL privind taxarea sălilor de noroc și pariuri cu 1% din sumele colectate pentru COSR

editiadedimineata.ro
jocuri noroc pacanele

Deputatul PNL Gigel Ştirbu anunţă că a depus, marţi, la Parlament, o propunere legislativă privind unele măsuri de sprijin financiar acordate Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR).

"Astăzi am depus o iniţiativă legislativă prin care 1% din sumele colectate în urma taxării sălilor de păcănele şi sălilor de pariuri sportive merge către Comitetul Olimpic Sportiv Român, pentru că COSR este unul din veritabilii ambasadori ai României pe toate meleagurile. Cred că o naţiune trebuie să fie educată şi sănătoasă. O naţiune trebuie să aibă grijă de cultura, spiritul şi tradiţia ei", afirmă Ştirbu într-o postare pe Facebook.

Potrivit proiectului, care vizează OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, "un procent de 99% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, taxa de acces prevăzută la alin. (4), precum şi din celelalte taxe prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă se constituie venit la bugetul de stat, iar un procent de 1% din aceste taxe se constituie ca venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român".

"Suma datorată COSR (...) se calculează de către plătitorii de taxe şi se declară în declaraţia fiscală depusă la ANAF, pe un rând distinct, iar plata acesteia se realizează într-un cont de venituri deschis în trezoreria statului pe seama COSR. Creanţele COSR reprezentând 1% din taxele de licenţiere, autorizare, acces şi celelalte taxe prevăzute de prezenta ordonanţa de urgenţă reprezintă creanţe bugetare şi se administrează de către ANAF. Procedura de administrare a creanţelor, inclusiv schimbul de informaţii necesar, se stabileşte prin Ordin comun al Ministerului Finanţelor şi Ministerului Tineretului şi Sportului", se arată în proiect.

Legea ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.