Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect: PNL vrea introducerea votului electronic și extinderea votului prin corespondență

PNL

PNL va depune în Parlament un proiect de lege, care prevede extinderea votului prin corespondență și introducerea votului electronic, a anunțat, joi, deputatul PNL, Gabriel Andronache, care a precizat că în privința votului electronic se va proceda ca la cel prin corespondență.

„Prin noua inițiativă legislativă ne propunem să extindem votul prin corespondență pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru cele prezidențiale și totodată să introducem o nouă modalitate de vot pentru cetățenii cu domeniciliul în străinătate, respectiv votul electronic. Propunem ca procedura prealabilă de înscriere să fie aceeași ca la votul prin corespondență, în sensul în care cetățeanul se va înscrie cu o perioadă de timp înainte în registrul electoral, va primi o parlă de acces prin poștă, iar în ziua scrutinului își va exercita votul în mod electronic, pe o platformă cu toate garanțiile de securitate necesare, care vor fi stabilite și implementate de către AEP cu STS”, a afirmat deputatul PNL, Gabriel Andronache, joi la Parlament, scrie Mediafax.

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat joi că propunerea legislativă privind introducerea votului electronic ar trebui dezbătută în procedură de urgență, pentru că se apropie alegerile europarlamengtare și ar trebui ca prezența la vot să fie cât mai mare.

„Punem pe masa majorității PSD-ALDE o solicitare expresă a românilor care au fost agresați la protestul din 10 august. Românii din diaspora și-au dorit un acces mai ușor la vot. Până acum au fost discriminați, le-a fost îngrădit dreptul la vot și nici măcat gratuitatea votului nu a existat pentru că erau nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a parcurge distanțe foarte lungi să se prezinte la vot. Considerăm o urgență dezbaterea acestei legi. Dorim să avem garanția că un număr cât mai mare se prezintă la vot”, a explicat Turcan, la Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.