Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect: Popularizarea limbii române la Comrat!

pana limba romana
Autoritățile de la București și cele din UTA Găgăuzia au început discuțiile despre implementarea viitoarelor proiecte pentru popularizarea limbii române în Comrat. Dezbaterile au loc la Liceul Teoretic „M. Eminescu” din oraș.
Ștefan Bejan, profesor de istorie în cadrul liceului românesc din Comrat, a anunțat evenimentul pe pagina sa de Facebook.
La discuții au participat și ministrul plenipotențiar al României, Adrian Sârbu, Cătălin Haragea și Cristina Enache de la Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare. De asemenea, au fost prezente și autoritățile locale și regionale, Serghei Anastasov, primarul orașului Comrat, și Vitali Vlah, șeful Direcției pentru relații externe ale UTA Găgăuzia.
Într-o postare în limba română pe Facebook , Irina Vlah, bașcanul UTA Găgăuzia, a anunțat că în 2021 va fi finalizată construcția blocului de învățământ al liceului „M. Eminescu”, cu susținerea guvernului României.

Sursa: infoprut.ro

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.