Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect: Primarii vor putea angaja consilieri personali pentru relația cu diaspora

primar

Primarii vor putea angaja consilieri personali pentru relatia cu diaspora, au propus, într-o initiativa legislativa, 23 de deputati si senatori ai PNL, PSD si neafiliati.

Proiectul prevede ca primarii comunelor, oraselor, municipiilor resedinta de judet, primarul Bucurestiului, precum si fiecare dintre primarii de sector vor putea angaja, în limita numarului maxim de posturi aprobate, câte un consilier personal în relatia cu diaspora.

Initiatorii arata, în expunerea de motive, ca prin aceasta initiativa se urmareste realizarea 'unei legaturi extrem de strânse între românii de pretutindeni si România''.

'Unul dintre elementele cele mai importante care pot favoriza o astfel de legatura este implicarea românilor din diaspora în dezbaterile politice privind viitorul tarii noastre, dar si în procesul politicii de administratie locala. (...) Prin adoptarea acestei propuneri se poate evidentia si pune în valoare atât ingeniozitatea, cât si creativitatea româneasca, beneficiind cu totii de transferul de idei si de proiecte în ambele directii, din strainatate catre România si invers', argumenteaza initiatorii.

Initiativa legislativa se afla în dezbatere la Camera Deputatilor.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.