DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Proiect revoluționar al PNL. Mara Mareș: Depun o inițiativă legislativă pentru introducerea Bacalaureatului Internațional în sistemul public de învățământ

Jurnalul.ro
Mara Mareş

Deputatul PNL Mara Mareș a anunțat că va depune un proiect de lege care presupune introducerea Bacalaureatului Internațional în sistemul public de învățământ. Deputatul liberal a afirmat că acesta este un program complex, care conține și un stagiu de voluntariat și pune accent pe dezvoltarea abilităților practice:

“La ora actuală, programele Bacalaureatului Internațional (BI) sunt oferite în România doar de câteva școli private. Acest sistem de învățământ este complex și inovativ, nu se bazează doar pe o parte teoretică, ci pe faptul că, urmare a finalizării acestor programe, absolventul trebuie să aibă suficiente abilități astfel încât să se descurce în aproape orice situație. Concret, inițiativa legislativă prevede că programul BI se desfășoară pe parcursul a doi ani, timp în care elevii studiază simultan la șase materii, la alegere din cele șase grupe: limbă și literatură română/materna, limbi străine, materiile socio-umane, științe, matematică sau arte. De asemenea, elevii sunt nevoiți să participe la un stagiu de voluntariat cu o durată de 140 de ore, fiind încurajate creativitatea, gândirea critică, stilul de viață sănătos sau acțiunile umanitare. Prin adoptarea acestui proiect de lege, educația din România ar face un pas semnificativ înainte și țara noastră s-ar situa printre cele 150 de state care au acreditat programul Bacalaureatului Internațional.

În acest moment, procesul de acreditare pentru școlile publice care vor să facă parte din acest program este deosebit de anevoios, principalul impediment fiind lipsa cadrului legal. Acum rezolvăm această problemă, a cadrului legal, urmând ca acesta să fie implementat de cine dorește. Prin recunoașterea Bacalaureatului Internațional, absolvenții acestui program vor putea studia la marile universități din străinătate, deoarece ele recunosc acest sistem de învățământ. Practic, ei vor beneficia de mai multă flexibilitate în alegerea facultății, programul fiind un “pașaport” către numeroase universități prestigioase din străinătate. Proiectul de lege nu are vreo încărcătură doctrinară, așa încât am speranța că toate partidele politice parlamentare vor susține și vor vota în favoarea adoptării acestuia”, a anunțat președintele TNL, potrivit unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.