Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect unic în România: Fabrica de cherestea HS Timber Productions Reci testează poarta de măsurare CIND. Ce este și cum funcționează

hstg

Fabrica de cherestea din Reci a început testarea unui nou instrument de scanare volumetrică, care este menit să ofere încă o asigurare că buștenii care ajung la porțile HS Timber Productions Reci respectă toate cerințele legale referitoare la transporturile de lemn.

Ce este scanarea volumetrică?

Scanarea volumetrică este utilă pentru diferite sarcini, deoarece scanează volumul încadrat, volumul solid, lungimile, lățimile și diametrele uniforme. Sistemul este capabil să ofere informații utile despre calitatea încărcăturilor în același timp. De asemenea, poate fi utilizat pentru măsurarea volumelor pentru paleți și diverse încărcături în vrac.

Cu ajutorul software-ului de imagistică 3D în locul metodelor tradiționale, poarta de măsurare de la Reci permite scanarea încărcăturilor în doar câteva secunde. Software-ul automatizează măsurarea și inspecția calității buștenilor încărcați pe camioane.

Cum funcționează

Senzorii scanează camionul pe măsură ce acesta trece prin poartă. Software-ul identifică apoi dinamic sarcina pe camion printr-un set de algoritmi unici. Se generează un model 3D numit point cloud și, în același timp, imaginile 2D sunt preluate pentru procesarea lor ulterioară. Datele capturate sunt utilizate de software pentru a calcula volumul, dimensiunile, diametrele, defectele și așa mai departe.

Când vine vorba de implementarea proiectului la Reci, departamentul de lemn rotund este implicat în ansamblu (achiziții, sortare, back-office), împreună cu departamentul de control și certificare a lanțului de aprovizionare și, bineînțeles, cei care au dezvoltat sistemul. Oferim feedback și, împreună, lucrăm pentru un rezultat solid, care poate oferi un bun instrument de măsurare și poate oferi părților interesate o viziune transparentă și deschisă asupra activităților noastre de achiziție din România. Acesta nu este un concurent pentru echipamentele noastre existente de măsurare a volumului, ci un plus, deoarece este o soluție care poate fi utilizată oriunde, este ușor de asamblat și implementat.

„Aceasta este o tehnologie nouă pe care dorim să o implementăm pentru a ne consolida în continuare sistemul de securitate, legat de buștenii pe care îi primim de la furnizorii noștri. Acum luăm toate măsurile necesare pentru a ne asigura că acest nou instrument este încă o unealtă care poate fi folosită atât de alte companii, precum și de autoritățile române. Vom folosi pe deplin perioada de testare”, a declarat Nicolae Talagai, responsabil SUMAL la HS Timber Productions Reci.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.