Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect unic în România: mii de copii din zonele rurale au vizitat muzeele din Galați

stiripesurse.ro
cursuri pentru copii

Mii de copii din zonele rurale au vizitat gratuit muzeele, Grădina Zoologică și Grădina Botanică din Galați în cadrul unui proiect unic în România.

Programul se adresează în special elevilor din mediul rural. Mii de copii au participat la prima ediție a evenimentului lansat în acest an de autoritățile județene, conform Mediafax.

„Am lansat un proiect unic în țară, prin care aproape 5000 de elevi din comunele județului și din orașele aflate la zeci de kilometri de municipiul Galați au petrecut o zi întreagă la ZOO, în Grădina Botanică și la muzeele de artă, istorie și științele naturii. E greu de descris în cuvinte bucuria copiilor, mai ales că mulți dintre ei au fost pentru prima oară la muzeu”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Deoarece programul a avut succes, reprezentanții instituției gălățene au decis să-l organizeze din nou anul viitor.

„Am decis să continuăm și anul viitor acest proiect și să oferim această șansă și mai multor copii din mediul rural, din Tecuci, Târgu Bujor și Berești. Astfel că ne pregătim deja pentru primăvara viitoare, când sperăm ca 6000 de elevi, inclusiv de la școlile speciale, să descopere o zi întreagă minunata lume a muzeelor. Desigur, la fel ca anul acesta, Consiliul Județean va asigura masa și transportul elevilor”, a precizat șeful Consiliului Județean.

În cadrul programului, copiii sunt transportați din localitățile lor până la Galați unde vizitează principalele muzee, Grădina Zoologică și Grădina Botanică. În timpul zilei, ei participă și la activități recreative și educative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.