Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiecte de mediu propuse spre finanţare prin PNRR, în Delta Dunării

basilica.ro
dunarea delta dunarii

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a transmis ministerului de resort două proiecte în valoare de peste 50 de milioane de euro care vor primi finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, potrivit unei adrese remise.

Propunerile transmise Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor vizează toate domeniile de interes maxim pentru instituţie, decolmatări, modelare hidraulică, digitizare, capacitatea de suport turistic, monitorizarea traficului, gestionarea deşeurilor şi întreţinerea canalelor.

"Formatul aprobat prin PNRR cuprinde două titluri în care sunt cuprinse lucrările de decolmatare, implementarea unui sistem de monitorizare a sedimentăritor (modelarea hidraulică), monitorizarea traficului şi crearea unei baze/ suport de acces turistic în care este implicată şi analiza capacităţii de suport. Până în acest moment s-au transmis către MMAP achiziţiile necesare în cele două proiecte şi un grafic de derulare a acestora. Prin urmare, în niciunul dintre acestea nu au fost demarate, încă, activităţi concrete", se menţionează în adresa semnată de guvernatorul Rezervaţiei, Gabriel Marinov.

Potrivit ARBDD, valoarea totală a celor două proiecte este de peste 50 de milioane de euro, iar 4,5 milioane de euro din această sumă reprezintă bugetul lucrărilor de modelare hidraulică în Deltă, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.