Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiecte PNL: TVA 5% la unele alimente, muncă de acasă pentru părinții cu copii sub 8 ani

Facebook
Alina Gorghiu

Preşedinta interimară a Senatului Alina Gorghiu a anunţat că PNL va depune două proiecte de lege în Parlament în această săptămână.

Primul vizează reducerea TVA la 5% pentru anumite categorii de produse pentru copii şi anume alimente pentru sugari, cum ar fi laptele praf, articole de îmbrăcăminte, accesorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte, şerveţele, scutece pentru copii şi în acelaşi timp propunem reducerea de TVA la 5% pentru scaunele auto pentru copii, iar cel de-al doilea proiect prevede ca părinţii care au copii cu vârsta de până la opt ani, indiferent că lucrează la stat sau la privat, să muncească patru zile pe lună de acasă.

Gorghiu spune că proiectele vin ca măsuri de sprijin suplimentar pentru părinți

„Aş vrea să vă prezint două proiecte pe care PNL doreşte să le susţină. Sunt două proiecte foarte importante în sprijinul familiilor, sunt măsuri extrem de necesare pentru că ştim cât de greu le este acestor familii în această perioadă, ştim că au greutăţi, ştim că traiul lor a fost afectat, motiv pentru care ne arătăm prin aceste măsuri preocuparea pentru a îmbunătăţi nivelul de trai pe acest segment de populaţie. Prima măsură pe care o să o depunem prin proiect legislativ în această săptămână este reducerea TVA la 5%, conform directivelor europene pentru anumite categorii de produse pentru copii. Vorbim de alimente pentru sugari, cum ar fi laptele praf, articole de îmbrăcăminte, accesorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte, şerveţele, scutece pentru copii şi în acelaşi timp propunem reducerea de TVA la 5% pentru scaunele auto pentru copii, absolut necesare pentru transportul în siguranţă al acestora”, a afirmat Alina Gorghiu, marţi la Parlament.

Senatoarea PNL a vorbit despre un alt proiect de lege al liberalilor care prevede ca părinţii cu copii de până la 8 ani să beneficieze de patru zile pe lună de lucru de acasă, indiferent că lucrează la stat sau la privat.

„O a doua măsură extraordinar de bună pe care o propunem este legată de flexibilizarea muncii. Se aplică părinţilor, fie el părinte salariat la stat sau la privat, cu copii cu vârsta de până la opt ani. Aşa cum e prevăzut în Directiva UE din 2019, obiectivul ţintit este identificarea echilibrului între viaţa profesională şi cea privată a familiilor care au copii până la opt ani. Aceşti părinţi cu copii de până la 8 ani vor beneficia de patru zile pe lună pentru a putea lucra de acasă, fie o zi pe săptămână, fie patrul zile consecutiv. Elementul de noutate este că fiecare salariat, indiferent că lucrează la stat sau la privat, va beneficia de acest program flexibil de muncă, dacă are un copil până la 8 ani de zile”, a mai explicat Gorghiu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.