Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiecţia filmului `Asteroid City` a oferit o paradă de staruri la Cannes 2023

Canneseries.fr
Canneseries

Proiecţia filmului "Asteroid City" de Wes Anderson, în cursa pentru Palme d'Or, a fost precedată, marţi, de o defilare de staruri pe covorul roşu. Scarlett Johansson, Tom Hanks, Adrien Brody, Matt Dillon, douăzeci de actori şi actriţe, preferaţi ai cineastului american, s-au lăsat fotografiaţi în faţa Palais des Festivals, după ce au sosit împreună cu autobuzul în aplauzele numeroşilor fani. Un bărbat a trebuit să fie resuscitat după ce a suferit un stop cardiac din cauza exploziei unei bombe agricole, în timpul unei demonstraţii a sindicatului CGT la gara din Cannes, a scris AFP.

Pe covorul roşu, au lipsit totuşi Tilda Swinton, Jeff Goldblum, Margot Robbie, care i-a împrumutat trăsăturile păpuşii Barbie, alături de Ryan 'Ken' Gosling, conform News.ro.

Revenit în competiţie la doi ani după "The French Dispatch", a cărui acţiune se desfăşura într-o Franţă de carte poştală, cineastul mută acţiunea într-un oraş american fictiv în plin deşert, unde adună părinţi şi elevi pentru competiţii academice.

Prezent pentru prima dată la Cannes cu "Moonrise Kingdom" în 2012, Wes Anderson, cunoscut pentru stilul său ironic, oferă un cinematograf recognoscibil, cu o paletă vizuală retro şi un gust pentru simetrie, adesea imitat pe Instagram.

Rămâne de văzut dacă va reuşi să seducă juriul prezidat de Ruben Ostlund, responsabil de a decide între cele 21 de filme înscrise în cursa pentru Palme d'Or.

Un alt regizor în cursă marţi seară a fost italianul Marco Bellocchio, 83 de ani, obişnuit la Cannes şi distins în 2021 cu un Palme d'Or onorific.

Autorul unor filme care denunţă religia sau armata pătrunde cu "L'Enlèvement" în povestea adevărată a lui Edgardo Mortara, un copil evreu convertit cu forţa. Filmul este plasat în cartierul evreiesc din Bologna, unde, în 1858, soldaţii Papei au dat buzna în casa familiei Mortara pentru a-i lua fiul de 7 ani şi a-i oferi o educaţie catolică.

Răvnitul trofeu i-a scăpat mereu în ciuda celor opt selecţii ale sale de la "Salto nel vuoto" în 1980, până la "Il Traditore" în 2019.

Italia va avea alte două şanse de a câştiga Palme d'Or cu Nanni Moretti, încoronat în 2001 pentru "La Stanza del figlio" şi care revine miercuri cu "Il Sol dell'avvenire", şi Alice Rohrwacher, o altă obişnuită a Festivalului de la Cannes, care urmăreşte o tânără arheoloagă ce se infiltrează într-un grup de jefuitori de morminte în Italia anilor 1980 în "La Chimera", prezentat în competiţie vineri.

Cu patru zile înainte de anunţarea palmaresului, "Dead Leaves" al finlandezului Aki Kaurismaki este lider în topul realizat de criticii de la revista Screen.

În marja festivalului, întreruperile de gaze şi electricitate, revendicate de sindicatul CGT, care s-a mobilizat împotriva reformei pensiilor, au afectat în special restaurantele de pe plaje, unde servirea la prânz a fost întreruptă. Cu toate acestea, nu au fost întreruperi de curent în cadrul Festivalului. Un bărbat, aflat în apropierea unui miting, a suferit un stop cardiac în urma exploziei foarte puternice a unei bombe agricole şi a primit imediat îngrijiri de la o echipă medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.