Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectil de la exercițiile NATO, căzut în curtea unul localnic: Reacția MApN

avioane

Comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită 'Getica' (CNII) investighează cum a fost posibil ca un fragment metalic de muniţie să ajungă joi, de la Cincu (judeţul Braşov), unde are loc exerciţiul SABER GUARDIAN-17 (SG-17), în grădina unui sătean din localitatea Merghindeal (judeţul Sibiu), aflată aproximativ la distanţa de 300 de metri faţă de poligon, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MAPN).

Acest fragment de muniţie nu a explodat şi nu a rănit pe nimeni şi nu a produs pagube materiale, potrivit MAPN.

Citește și: Denunțătorul din dosarul 'Microsoft' aruncă BOMBA: Cine deține documente care o pot trimite la închisoare pe Kovesi

"Comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită 'Getica' (CNII) din Cincu a fost informată joi, 13 iulie, în jurul orei 18.00, despre faptul că un fragment metalic de muniţie desprins în urma unui ricoşeu a căzut pe un teren aflat la marginea localităţii Merghindeal, jud. Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu, fără a fi înregistrate victime. La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare administrativă condusă de comandantul CNII, care investighează cauzele producerii evenimentului. Din observaţiile echipei de cercetare, elementul metalic nu a cauzat o explozie la impactul cu solul", se arată în comunicatul MAPN.

În poligonul Cincu s-au desfăşurat joi, 13 iulie, între orele 16,00-16,55, trageri de luptă cu armament de artilerie, precum şi cu tehnică de tancuri şi blindate, anunță Agerpres.

"La Cincu, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ) se desfăşoară exerciţiul GETICA SABER-17, la care participă 1700 de militari din forţele terestre aparţinând comandamentului Diviziei 2 Infanterie 'Getica', Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată 'Unirea Principatelor' şi Brigăzii 8 LAROM 'Alexandru Ioan Cuza', împreună cu 3300 militari ai armatelor din Armenia, Croaţia, Statelor Unite ale Americii şi Ucraina. Exerciţiile cu trageri de luptă ale artileriei şi ale blindatelor sunt susţinute de aeronave militare aparţinând Forţelor Aeriene Române şi ale USAREUR. În sprijin acţionează structuri de informaţii militare, PSYOPS şi topogeodezice", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.