Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul 'Alege Școala!' - 1.700 de copii au fost premiați cu tablete

Primaria Sectorului 4
scoala

1.700 de copii din județele Prahova, Ialomița, Constanța și Vâlcea care au „ales Şcoala” au fost premiaţi cu tablete.

Proiectul „Alege Școala!” este implementat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, potrivit basilica.ro.

Citește și: S-a descoperit un nou tratament împotriva Covid-19: compania farmaceutică a cerut autorizarea de URGENȚĂ

Tabletele reprezintă premiile pe care elevii din ciclul primar și gimnazial și elevii din programul „A doua șansă” le-au primit pentru participarea la a doua etapă a concursului „Alege Școala!”.

Ei au avut de realizat un proiect la alegere care să se încadreze în secțiunea literară (o scrisoare către Dumnezeu despre cum ar putea ajuta un coleg să nu renunțe la școală, o poezie despre școală și educație, o rugăciune către Dumnezeu pentru cei care nu merg la școală), artistică (un desen care să ilustreze dragostea de învățătură) și multimedia (un interviu cu un profesor sau preot din comunitate despre cum au ales școala sau cariera pe care au urmat-o).

În contextul epidemiei de coronavirus, metodologia concursului a fost adaptată, iar copiii au primit la înscrierea în etapa a doua o tabletă pentru a putea realiza proiectele și pentru a face față cerințelor digitale din această perioadă.

Citește și: A rupt o carte de 250 de milioane de euro pentru că a crezut că este falsă

Festivitățile de premiere au avut loc în perioada 24 septembrie – 2 octombrie, iar la acestea au luat parte Părintele Constantin Naclad, consilier patriarhal, managerul proiectelor „Alege Școala!”, Părintele Florin Marica, consilier patriarhal, coordonatorul proiectelor Alege Școala! din partea Patriarhiei Române, precum și Mihaela Nabăr, director executiv al Fundației World Vision România.

Părintele Constantin Naclad, consilier patriarhal, managerul proiectelor „Alege Școala!”, a subliniat că „tableta era un vis pentru copii, pentru că sunt mulți aceia care n-au nici telefon”.

„Fiecare comunitate are un specific aparte, mai ales că noi am mers cu proiectele în comunități cu copii cu probleme, fie cu deficiențe, cu dizabilități sau afectați de mediul social sau de posibilitățile reduse de care dispun părinții”.

„Tabletele nu au fost planificate, însă au fost o necesitate și ne-am bucurat că am reușit să realizăm toată infrastructura din spatele acestui obiectiv. Pentru copii tabletele reprezintă un pas înainte în educația în care sunt implicați”.

Mihaela Nabăr, director executiv al Fundației World Vision România, a precizat: „Oferim tablete pentru ca acești copii să-și poată continua educaţia, în orice scenariu s-ar afla școala lor, acum sau în viitor”.

„Nu există bucurie mai mare ca atunci când faci fericit un copil, privat de dragoste, posibilități materiale și prietenie”, a afirmat Părintele Florin Marica, consilier patriarhal, coordonatorul proiectelor „Alege Școala!”.

„În proiectele Alege Școala! am întâlnit copii cu povești de viață incredibile, care nu au ieșit niciodată din satul în care locuiesc sau care nu au văzut lucruri comune pentru zilele noastre. În aceste vremuri agitate din punct de vedere spiritual și social, copiii uită să se mai joace cu adevărat, devin necomunicativi, se interiorizează, creându-și o lume imaginară și paralelă cu cea reală”.

„Prin activitățile derulate în cadrul acestor proiecte educaționale ne-am propus să îi ajutăm să își descopere noi aptitudini, să își formeze deprinderi și, mai ales, să primească în suflete speranța pentru o viață mai bună”.

„Împreună am învățat să ne rugăm, să ne jucăm și să râdem. Sensibili cum sunt, copiii au recepționat foarte repede mesajul de dragoste și de dăruire și au înțeles că prin lucrarea lui Dumnezeu totul poate deveni realizabil”, a mărturisit Părintele Florin Marica.

Concursul „Alege Școala!” nu s-a încheiat. Urmează jurizarea lucrărilor, iar cele mai bune vor fi premiate cu role, biciclete, trotinete și multe jocuri captivante.

Proiectul „Alege Școala!” se desfăşoară până în aprilie 2021 și are ca scop prevenirea abandonului școlar prin activitățile remediale și extracurriculare la care copiii participă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.