Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul 'Alege Școala' a dăruit șansa la educație copiilor din Arhiepiscopia Râmnicului

basilica.ro
Arhiepiscopia Râmnicului

O mie cincizeci şi patru de copii din Arhiepiscopia Râmnicului au făcut parte din proiectul „Alege Școala – o șansă pentru viitor!", desfăşurat în perioada 2018 – 2021. Rezultatele proiectului au fost făcute publice în cadrul unei conferinţe organizate miercuri la sediul arhiepiscopiei. Au participat reprezentanţi ai Patriarhiei Române şi oficialităţi locale, scrie Basilica.ro.

„Prin implicarea a şapte școli și nouă parohii s-a reuşit creșterea gradului de conștientizare a părinților asupra importanței educației și creșterea accesului și participării la educație și în acțiuni de prevenire/reducere a părăsirii timpurii a școlii pentru 1054 copii”, au anunţat oficialii arhiepiscopiei.

„În cadrul proiectului s-a reușit diversificarea și îmbunătățirea serviciilor educaționale la nivelul celor 7 școli selectate din județul Vâlcea, pentru a crește calitatea mediului de învățare și a facilita integrarea socială, combaterea discriminării și promovarea multiculturalismului, prin dezvoltarea de acțiuni interinstituționale care promovează cetățenia activă, dezvoltarea de parteneriate, organizarea unor schimburi de experiență și a unor workshop-uri tematice pentru cadrele didactice”.

„Alege Școala – o șansă pentru viitor! s-a desfășurat în localitățile Bujoreni, Mihăești, Drăgoești, Frâncești și Dănicei – jud. Vâlcea.

Pe parcursul celor trei ani, au fost oferite 943 de ghiozdane complet echipate, 457 treninguri personalizate, 813 tablete, 472 premii (biciclete, trotinete, jocuri).

Părintele Consilier Patriarhal Florin Marica a transmis cuvântul de binecuvântare al Patriarhului Daniel, care a subliniat că „o educație edificatoare pentru viață vizează experiențe nemijlocite, trăite în cadrul unei comunități concrete, începând din familie și continuând în școală și în viaţa Bisericii. Pentru a răspunde nevoilor profunde ale generațiilor de copii și de tineri din societatea actuală, o exigență misionară relevantă o constituie cooperarea dintre Biserică, Familie și Şcoală, urmărindu-se consolidarea acestei relații într-o perspectivă cuprinzătoare în care să fie cultivate vocațiile specifice ale acestora”.

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a vorbit despre beneficiile multiple pentru copiii, profesorii și preoții care au participat la acest proiect.

„Prezența acestora, timp de trei ani, în Proiectul Alege Școala – o șansă pentru viitor!, le-a deschis, în mod cert, oportunitatea de a depăși bariere sociale, însă le-a oferit și posibilitatea de a participa la activitățile catehetice în cadrul cărora au primit cuvântul ziditor și duhul plin de viață al Evangheliei. Acestea s-au desfășurat în cadrul școlilor de duminică, în excursiile și taberele educative, fiind cultivate deopotrivă motivația de a participa la proiectele educative cât și recunoștința datorată tuturor celor care au făcut posibilă derularea acestuia”.

La eveniment au participat: părintele Constantin Năclad, managerul proiectului, Sebastian Fârtat, Prefectul Județului Vâlcea, Andra Bică, Vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea, Mirela Toma, Inspector Școlar General Adjunct în cadrul ISJ Vâlcea, Constantin Ionașcu, coordonatorul regional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.