Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul autostrăzii Piteşti - Sibiu, prioritate pentru Guvern

jurnal.md
autostrada

Proiectul autostrăzii Piteşti - Sibiu rămâne printre priorităţile Guvernului în ceea ce priveşte infrastructura şi există şi finanţarea pentru realizarea sa, a declarat premierul Dacian Cioloş, joi, la finalul unei vizite la Uzinele Dacia Piteşti. 

"Am discutat un subiect care este, trebuie să recunosc, întotdeauna pe agenda discuţiilor cu industria auto din România, problema infrastructurii. În mod specific, ştiu că aici este unanimitate, şi conducerea Uzinei Dacia, dar şi muncitorii, sindicatele sunt direct interesaţi de avansarea proiectului autostrăzii Piteşti - Sibiu. Am confirmat conducerii uzinei că acest proiect rămâne în priorităţile pe care le avem în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi, avem şi finanţarea", a spus Cioloş, notează agerpres.ro.

TRĂDARE, după referendum, în tabăra BREXIT: Cursa pentru funcția de premier va fi una PALPITANTĂ


Premierul a precizat că obiectivul Guvernului este să fie finalizat studiul de fezabilitate al proiectului autostrăzii până la sfârşitul anului. 

"Obiectivul nostru este să finalizăm studiul de fezabilitate, care, după cum ştiţi, din cauza (...) modului defectuos în care el a fost gândit şi licitat de la început, a trebuit să prelungim contractul pentru finalizarea lui. Obiectivul nostru este ca până la sfârşitul anului să avem un studiu de fezabilitate bun, consistent, care să ne permită apoi un proiect tehnic şi construcţia autostrăzii, în aşa fel încât să putem să menţinem calendarul pe care îl avem în master planul de transporturi", a explicat Cioloş. 

Prim-ministrul a mai spus că proiectul autostrăzii Piteşti - Sibiu va face parte şi din legea centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. 

"Acest proiect de autostradă va fi şi parte a legii centenarului, care va avea o componentă de infrastructură prioritară pentru România dedicată centenarului. (...) Legea centenarului va sublinia nu doar prioritatea acestor proiecte, dar şi un cadru instituţional, administrativ, care să permită accelerarea acestor proiecte de investiţii. Deci, din acest punct de vedere, întrebarea care se pune nu mai este dacă autostrada Piteşti - Sibiu va fi construită, ci cât de repede vom reuşi să finalizăm acest proiect, care este o prioritate", a mai afirmat premierul Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.