Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul 'Azi pentru Mâine în Şcoală': Peste 41 tone de deşeuri au fost colectate de şcoli din şase judeţe şi din Capitală

gunoi deseuri

O cantitate de peste 41 tone de deşeuri a fost colectată separat de şcoli din şase judeţe şi din Capitală, în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului "Azi pentru Mâine în Şcoală", informează organizatorii campaniei, într-un comunicat de presă transmis, marţi, AGERPRES.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei CSR Nest, ediţia din 2020-2021 a reunit 64 de şcoli din judeţele Constanţa, Călăraşi, Dolj, Vâlcea, Dâmboviţa şi Ilfov, precum şi din Municipiul Bucureşti.

Şcolile incluse în proiect, în număr aproape dublu faţă de ediţia precedentă, au beneficiat, cumulat, de 64 de containere de exterior şi de 640 de containere de interior pentru colectarea separată a deşeurilor, iar colectarea s-a făcut pe două fracţii: hârtie/carton şi plastic/PET + aluminiu/can.

Proiectul "Azi pentru Mâine în Şcoală" s-a derulat prin două componente principale. Astfel, pe de o parte, a implicat colectarea separată a deşeurilor, însoţită de asigurarea infrastructurii de colectare separată pentru interior şi exterior, scroe Agerpres.ro.

"La fel de importantă este şi componenta educaţională prin intermediul căreia 50.000 de elevi din clasele V-VIII, alături de părinţii şi profesorii lor, au fost informaţi cu privire atât la modalităţile de colectare separată a deşeurilor, cât şi despre relevanţa acestui demers. Spre exemplu, la finalul unei sesiuni educaţionale, elevii uneia dintre şcolile participante au fost invitaţi să-şi exprime părerea despre cum văd ei reciclarea şi cum putem salva Planeta. Desenele şi imaginaţia cu care au găsit soluţii clare, concrete şi aplicabile sunt o dovadă grăitoare a implementării cu succes a acestui proiect", precizează sursa citată.

Ca parte a proiectului, în perioada 30 martie - 18 iunie 2021, a fost organizat un concurs între şcoli pentru colectarea separată a deşeurilor, la finalul căruia au fost colectate mai mult de 29 de tone de deşeuri.

În urma competiţiei au fost desemnaţi doi câştigători, după cum urmează: Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu din Călăraşi - cu 3.320 kg deşeuri colectate (câştigătoare în secţiunea "Şcoala care a reuşit în perioada 30.03.2021 - 18.06.2021 să colecteze, cumulat, cele mai mari cantităţi de bunuri (hârtie/carton, plastic şi aluminiu/can)" - premiu în bani de 10.000 lei; Colegiul Economic din Călăraşi - cu 1.580 kg colectate (desemnat câştigător la secţiunea "Şcoala care a reuşit în perioada 30.03.2021 - 18.06.2021 să colecteze într-o singură săptămână cea mai mare cantitate de bunuri (hârtie/carton, plastic şi aluminiu/can) - premiu în bani în valoare de 5.000 de lei.

În cadrul primei ediţii a proiectului, au fost informaţi despre colectarea separată a deşeurilor 25.000 de elevi, părinţi şi profesori din 33 de şcoli, care au beneficiat de 33 de containere de exterior pentru colectare separată.

Platforma, iniţiată de Asociaţia CSR Nest şi finanţată de Fundaţia Coca-Cola, este sprijinită de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, şi vizează două direcţii: educare şi asigurarea de infrastructură de colectare separată.

Asociaţia CSR Nest este o organizaţie românească, cu caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu pe criterii sociale, religioase, sexuale, etnice, de naţionalitate sau filosofice, supusă legislaţiei române în vigoare, înfiinţată în anul 2010.

Înfiinţată în 1984, Fundaţia Coca-Cola a investit peste 1,2 miliarde de dolari în iniţiative de protejare a mediului înconjurător, de susţinere a dezvoltării profesionale a femeilor şi de susţinere a comunităţilor din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.