Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul cripto al Facebook va fi definitiv închis la 1 septembrie. Ce recomandare au primit utilizatorii Novi

e-syndicate.net
facebook bitcoin criptomonede

Meta plănuiește să închidă portofelul digital Novi la 1 septembrie, la doar unsprezece luni după ce compania cunoscută anterior sub numele de Facebook l-a lansat, anunță CNBC.

Compania a anunțat viitoarea închidere pe site-ul Novi, informându-i pe clienți că "Pilotul Novi se încheie în curând" și nu va mai fi disponibil pentru utilizare după această dată.

Meta a declarat că utilizatorii Novi ar trebui să își retragă soldul rămas în conturile Novi înainte de data închiderii. Oamenii pot fie să își transfere soldul rămas în contul lor bancar, fie să retragă fondurile digitale sub formă de numerar, acolo unde este cazul, a precizat compania.

Utilizatorii Novi nu își vor mai putea accesa conturile după 1 septembrie, ceea ce înseamnă că nu vor putea recupera informații despre conturi, cum ar fi istoricul tranzacțiilor.

Compania a lansat Novi în octombrie anul trecut într-o versiune beta, sau de testare, cu ajutorul bursei de criptomonede Coinbase. Coinbase a furnizat tehnologii de stocare digitală și de securitate pentru a ajuta aplicația Novi să securizeze fondurile oamenilor, a declarat în octombrie bursa de criptomonede într-o postare pe blog.

La momentul respectiv, Meta a prezentat Novi ca o modalitate ușoară pentru ca oamenii să trimită și să primească bani cu ajutorul criptomonedei Paxos Dollar, sau USDP, o stablecoin. La un moment dat, Meta plănuia să emită și să accepte criptomoneda Diem, care era susținută de o asociație condusă de Facebook, împreună cu portofelul Novi.

Cu toate acestea, proiectul criptomonedei Diem, supravegheat de Asociația Diem și susținută de Meta s-a confruntat cu un control intens din partea autorităților de reglementare, ceea ce a dus la dispariția sa. Liderul proiectului, David Marcus, și-a anunțat plecarea de la Facebook în noiembrie anul trecut. În ianuarie, banca Silvergate, axată pe criptomonede, a cumpărat de la Asociația Diem toată proprietatea intelectuală și activele asociate Diem, ceea ce a reprezentat un eșec major pentru Meta.

"În ciuda faptului că ne-a oferit un feedback substanțial pozitiv cu privire la designul rețelei, a devenit totuși clar, în urma dialogului nostru cu autoritățile federale de reglementare, că proiectul nu poate merge mai departe", a declarat atunci Stuart Levey, directorul executiv al Diem, într-o declarație. "Ca urmare, cea mai bună cale de urmat a fost să vindem activele grupului Diem, așa cum am făcut astăzi către Silvergate".

De atunci, stablecoins au fost supuse unei examinări intense pe fondul unei scăderi mai ample a pieței criptomonedelor. Prăbușirea din luna mai a UST, care a pierdut legătura cu dolarul, a îngrijorat investitorii și autoritățile de reglementare cu privire la faptul că anumite tipuri de stablecoins ar putea să nu aibă suportul necesar pentru a fi răscumpărate în cazul unei crize.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.