Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul de gaze Neptun Deep al OMV Petrom, gata să demareze

economica.net
gaze neptun deep

Grupul românesc de petrol și gaze OMV Petrom (ROSNP.BX) este „mai aproape ca niciodată” de începerea construcției proiectului său de gaze Neptun Deep, a declarat joi directorul său executiv despre resursele Mării Negre despre care spune că sunt cheia securității energetice a țării, scrie www.reuters.com.

Compania deținută majoritar de OMV din Austri a declarat că va lua o decizie finală de investiție în proiect până la jumătatea anului 2023, primul gaz fiind așteptat în 2027.

„Cu decizia de investiție, suntem acum mai aproape ca oricând de începerea acestui proiect”, a declarat directorul executiv Christina Verchere, într-un apel privind veniturile, după ce compania a afișat veniturile din trimestrul al patrulea care s-au schimbat puțin față de aceeași perioadă. anul trecut.

OMV Petrom, despre cheltuilei și investiții

OMV Petrom a declarat că cheltuielile de capital din acest an sunt de așteptat să crească cu 70%, până la aproximativ 6 miliarde de lei (1,35 miliarde de dolari), cu investiții orientate în principal către proiecte Neptun Deep, cu emisii scăzute și zero de carbon și o redresare a rafinăriei Petrobrazi.

„România produce petrol și gaze din zăcăminte de pe uscat de mai bine de 150 de ani”, a spus Verchere. "Declinul nu mai poate fi compensat de zăcăminte pe uscat. Prin urmare, Marea Neagră este răspunsul pentru securitatea energetică a României. Trebuie aduse noi resurse în sistemul energetic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.