Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul de lege care ar putea încăiera, din nou, politicienii. Camera Deputaților, for decizional

romani maghiari unguri

După scandalul dintre PSD și Klaus Iohannis privind Autonomia Ținutului Secuiesc, un alt proiect de lege depus de UMDR în Parlament ar putea să încingă clasa politică.

Ultimul scandal pe scena politică care a vizat minoritatea maghiară s-a finalizat prin amendă de la CNCD pentru șeful statului pentru discriminare etnică, ca urmare a afirmațiilor făcute  chiar de la Palatul Cotroceni, mai exact, atunci când Klaus Iohannis a vorbit de un troc PSD - UDMR „pentru a da Ardealul ungurilor".

Proiectul de lege depus de UDMR în Parlament vizează instituirea zilei de 15 Martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Klaus Iohannis va CONTESTA amenda primită de la CNCD în scandalul declarațiilor pe autonomie

Practic, în localitățile unde trăiesc persoane aparținând comunității maghiare, autoritățile administrației publice locale şi județene, instituțiile publice pot organiza manifestări cultural‐artistice dedicate acestei zile. Fondurile necesare acestor manifestări pot fi asigurate din bugetele locale ale autorităților administrației publice locale şi județene şi ale instituțiilor publice, potrivit proiectului de lege.

„Angajatorii acordă o zi liberă, în data de 15 martie, la cerere, persoanelor aparținând comunității maghiare pentru participare la respectivele manifestații”, se mai arată în legea depusă de UDMR.

Proiectul de lege al UMDR se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților de miercuri, la vot final.  Senatul a respins acest proiect de lege.

Vă reamintim că CNCD a decis sancționarea cu 5.000 de lei a președintelui Iohannis pentru „discriminarea și încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională" prin afirmațiile despre proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, când a vorbit de un troc PSD - UDMR „pentru a da Ardealul ungurilor".

Drept replică, Klaus Iohanis a anunțat că va contesta amenda primită de la CNCD.

„Președintele României,Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, transmitea Administrația Prezidențială.

Citește și: 'Premiul european dat lui Iohannis în prezența lui Tusk e de așteptat să fie RETRAS', apreciază UDMR, după decizia CNCD

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.