Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul de OUG privind înfiinţarea UPI va fi discutat, miercurea viitoare, de Guvern

Inquam Dragos Tudorache MAI

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind înfiinţarea Unităţii de Protecţie Internă (UPI) va fi discutat de Guvern în şedinţa de miercurea viitoare, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache. Potrivit lui Tudorache, proiectul de OUG se află în această săptămână în consultare publică.

"Lunea viitoare facem o conferinţă de presă în care voi explica în detaliu măsura şi miercuri intră în şedinţa de Guvern", a declarat Tudorache, într-un briefing, la Palatul Victoria. Personalul Unităţii de Protecţie Internă (UPI) nu va efectua acte de urmărire penală, se arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea acestei noi structuri, care va înlocui Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. Proiectul a fost publicat, luni, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne. În plus, noua structură nu va dispune de spaţii proprii de reţinere şi arestare preventivă. Personalul UPI ar urma să fie compus din cadre militare şi personal contractual - ce va îndeplini activităţi exclusiv administrative.

Potrivit proiectului, UPI va prelua o parte a atribuţiilor DIPI, care urmează să se desfiinţeze odată cu apariţia noii structuri, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.