Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul de reorganizare a școlilor, în dezbatere publică

brasovmetropolitan.ro
ministerul educației

Proiectul de reorganizare a unităților de învățământ cu personalitate juridică a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Educației.

Potrivit proiectului, reorganizarea unităților de învățământ cu personalitate juridică se va face cu respectarea Legii 198/2023, cu modificările ulterioare, privind numărul de elevi școlarizați într-o unitate de învățământ, astfel încât aceasta să poată funcționa cu personalitate juridică, potrivit mediafax.

Astfel, unitățile de învățământ cu personalitate juridică vor funcționa cu minimum 300 de elevi, cu minimum 300 de elevi, preșcolari și/sau antepreșcolari, cu minimum 140 de preșcolari și/sau antepreșcolari, cu minimum 120 de antepreșcolari, cu minimum 80 de elevi, în cazul unităților de învățământ liceal tehnologic care școlarizează exclusiv în sistem dual, cu minimum 50 de elevi sau minimum 50 de elevi și/sau preșcolari, în cazul unităților de învățământ special, cu minimum 100 de elevi, în cazul unităților de învățământ postliceal.

Metodologia privind reorganizarea unităților de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică conține și calendarul activităților privind reorganizarea unor unități de învățământ preuniversitar, pentru anul școlar 2024-2025.

Ministerul Educației anunță că a pus în consultare publică și proiectul de Metodologie privind procesul de organizare a rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2024-2025.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.