Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul ExxonMobil privind hidrogenul cu emisii reduse de dioxid de carbon din Texas câștigă teren

vanguardngr.com
exxonmobil

Proiectul ExxonMobil privind hidrogenul cu emisii reduse de dioxid de carbon din Baytown, Texas, a intrat într-o nouă etapă, odată cu atribuirea unui contract către Technip Energies pentru inginerie și proiectare front-end (FEED), informează offshore-energy.biz.

Se așteaptă ca instalația de hidrogen cu emisii reduse de carbon, amoniac și captare a carbonului să producă un miliard de metri cubi de hidrogen cu emisii reduse de carbon pe zi, ceea ce o va transforma în cel mai mare proiect de hidrogen cu emisii reduse de carbon din lume, la demararea planificată în 2027-2028.

Se preconizează că peste 98% din CO2 asociat produs de instalație, adică aproximativ 7 milioane de tone metrice pe an, va fi captat și stocat permanent.

Compania a declarat că rețeaua de captare și stocare a carbonului dezvoltată pentru proiect va fi pusă la dispoziția terților emitenți de CO2 din zonă pentru a sprijini eforturile lor de decarbonizare.

De menționat că o decizie finală de investiție pentru proiect este așteptată până în 2024, sub rezerva sprijinului părților interesate, a autorizării de reglementare și a condițiilor de piață.

Dan Ammann, președintele ExxonMobil Low Carbon Solutions, a declarat "Acest proiect ne permite să oferim volume semnificative de hidrogen și amoniac cu emisii reduse de dioxid de carbon unor clienți terți, în sprijinul eforturilor lor de decarbonizare. În plus, se preconizează că proiectul va permite o reducere de până la 30% a emisiilor Scope 1 și 2 din complexul nostru integrat Baytown, prin trecerea de la gazul natural ca sursă de combustibil la hidrogenul cu emisii reduse de carbon."

În 2021, ExxonMobil a anunțat planurile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră Scope 1 și 2pentru activele operate, pentru anul 2030. Se așteaptă ca planurile să realizeze o reducere de 20-30% a intensității gazelor cu efect de seră la nivelul întregii corporații, o reducere de 40-50% a intensității gazelor cu efect de seră din operațiunile din amonte, o reducere de 70-80% a intensității metanului la nivelul întregii corporații și o reducere de 60-70% a intensității arderii în flacără la nivelul întregii corporații.

ExxonMobil a precizat că își propune să atingă un nivel net zero al emisiilor de gaze cu efect de seră din domeniul de aplicare 1 și 2 de la activele sale operate până în 2050.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.