Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul lui Nicolae Șerban privind măsuri de regim fiscal derogatoriu, raport favorabil în Comisia economică

Inquam Photos / Octav Ganea
serban nicolae

Comisia economică a acordat luni raport favorabil propunerii legislative privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu şi de regim juridic special, iniţiată de senatorul PSD Şerban Nicolae, conform căreia se reduc cu 50% taxele şi impozitele datorate pentru construcţiile ridicate pe grinduri şi alte terenuri cu modificări naturale sau prin lucrări de amenajare hidrotehnică, scrie agerpres.ro

De asemenea, Comisia de buget şi cea de administraţie, co-raportoare în acest caz, acordaseră anterior raport favorabil. Propunerea legislativă şi raportul comun al celor trei comisii vor intra luni pe ordinea de zi a plenului Senatului. 

"În scopul dezvoltării activităţilor economice, creării de locuri de muncă şi creşterii veniturilor bugetare, prezenta lege instituie un regim fiscal derogatoriu şi un regim juridic special aplicabile unei anumite categorii de terenuri, construcţiilor edificate pe acestea şi activităţilor economice aferente", se arată în propunerea legislativă. 

Terenurile la care se referă proiectul se constituie din grinduri şi alte suprafeţe de uscat cu potenţial de exploatare economică rezultate prin acţiuni sau modificări naturale ale teritoriului ori prin lucrări de amenajare hidrotehnică şi care fac parte din domeniul public al statului. 

Potrivit proiectului, "pentru construcţiile şi activităţile economice realizate pe terenurile menţionate taxele şi impozitele locale datorate conform dispoziţiilor Codului fiscal se reduc cu 50%".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.