Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul României "Mnemonics", apreciat de presa internaţională la Biennale di Venezia

www.labiennale.org
biennale

Proiectul "Mnemonics", cu care România participă la cea de-a 16-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură - La Biennale di Venezia, a fost apreciat până acum atât de vizitatorii pavilionului României din Giardini della Biennale şi ai Noii Galerii a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (IRCCU) din Veneţia, cât şi de presa internaţională, anunţă Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, scrie news.ro.

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, "pavilionul României vine cu o abordare ludică şi se apropie de spaţiul public dintre blocuri, ca un simbol al urbanizării rapide a ţării din a doua parte a secolului al XX-lea”, în timp ce publicaţia internaţională Monocle apreciază, într-un montaj video, că "România a provocat printr-o expoziţie bine executată şi fermecătoare, construită pe rememorare şi amintiri ale copilăriei noastre petrecute pe terenuri de joacă şi petece de iarbă. (...) Comentariul său dezvăluie puterea unei naţiuni de a genera un cadru frumos cu o idee evocatoare şi, mai mult, cum poate schimba percepţii".

De asemenea, pavilionul României este considerat de revista Elle Italia unul dintre cele mai reuşite de la cea de-a 16-a Expoziţie Internaţională de Arhitectură de la Veneţia. Potrivit autorilor articolului, pavilionul ţării noastre "invită vizitatorii să intre în posesia locului de joacă, să interacţioneze cu ceilalţi şi să reflecteze asupra efectelor unei aproprieri spontane a unui spaţiu public".

Proiectul "Mnemonics" pune în discuţie funcţia social-culturală a spaţiului liber al oraşelor româneşti. Conceptul "Mnemonics", într-o abordare scenografică, descrie un vast teritoriu al libertăţii mai multor generaţii din România - libertatea de mişcare, libertatea intenţiei şi a imaginaţiei, libertatea reaccesării amintirilor copilăriei şi a reaproprierii aspectelor sale ludice maturităţii. Esenţa "Mnemonics" constă într-o viziune optimistă, fără nostalgie, asupra spaţiului dintre blocurile oraşelor din România care aşteaptă impulsul contemporan pentru viitor.

Citește și: Street Delivery se deschide vineri, pe covorul roşu din faţa Cinema Patria

Bienala de Arhitectură de la Veneţia este un eveniment internaţional de mare prestigiu care ilustrează un dialog cultural de mare amploare între ţările lumii. Aceasta se desfăşoară în perioada 26 mai - 25 noiembrie.

Organizatorii reprezentării României la cea de-a 16-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură - la Biennale di Venezia sunt: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român şi Uniunea Arhitecţilor din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.