Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima promisiune făcută de Johnson pentru Zelenski: 'Livrăm arme Ucrainei atâta timp cât este necesar'

Twitter.com
boris johnson volodimir zelenski

Boris Johnson, după demisia sa, îl asigură pe Zelensky că Londra va continua să furnizeze Kievului arme defensive „atâta timp cât va fi necesar”.

Johnson a spus că Zelenskiy este "un erou" și a reiterat sprijinul "neclintit" al Marii Britanii pentru Ucraina, relatează The Guardian.

Boris Johnson, care a demisionat în cursul zilei de astăzi din funcția de lider al Partidului Conservator din Marea Britanie, a vorbit în această după-amiază cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, "pentru a reitera sprijinul ferm al Regatului Unit", a anunțat Downing Street.

Vezi și: Boris Johnson demisionează, dar vrea să conducă Guvernul interimar: 'Sunt foarte trist să renunț la funcția de premier'

Johnson "a subliniat sprijinul transpartinic de neclintit al Regatului Unit pentru poporul președintelui Zelenskiy și a declarat că Marea Britanie va continua să furnizeze ajutor defensiv vital atât timp cât va fi necesar", a declarat un purtător de cuvânt.

Johnson a declarat că va continua să "lucreze în ritm cu partenerii pentru a încerca să pună capăt blocadei cerealelor în următoarele săptămâni", au spus aceștia.

Purtătorul de cuvânt a continuat:„El i-a mulțumit președintelui Zelensky pentru tot ceea ce face pentru a apăra libertatea, pentru prietenia sa și pentru bunătatea poporului ucrainean.”

Vezi și: Un înalt oficial rus face glume după demisia lui Johnson: 'A plecat clovnul!'

Președintele Zelensky i-a mulțumit prim-ministrului pentru acțiunea sa decisivă în ceea ce privește Ucraina și a declarat că poporul ucrainean este recunoscător pentru eforturile depuse de Regatul Unit.

Johnson a încheiat convorbirea "lăudându-l" pe Zelenskiy și i-a spus: "Ești un erou, toată lumea te iubește", a adăugat purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.