Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promisiuni BOMBĂ ale ministrului Sănătății: Cum vrea să-i aducă pe medici înapoi în țară

ebihoreanul.ro
florian bodog

Ministerul Sănătăţii Florian Bodog a vorbit, în cadrul emisiunii Realitatea Românească, despre situaţia actuală a sistemului de sănătate. "În Ministerul Sănătăţii mereu au fost probleme, cunosc bine situaţia", a spus acesta. Însă, ministrul Sănătăţii promite că situaţia se va schimba: vom avea noi spitale, salarii mai mari pentru rezidenţi, noi centre pentru arşi, noi ambulatorii pentru analize şi medici români care se întorc în ţară. Promisiunile nu se opresc însă aici: România va produce şi exporta vaccinuri şi va schimba legislaţia privind persoanele cu probleme psihice.

"Sunt şi medicii care doresc să se întoarcă în ţară, însă rebuie să le asigurăm condiţii de muncă, deci un climat de siguranţă", a spus aceasta.

Citește și: Rareș Bogdan DEVOALEAZĂ planul secret al lui Dragnea şi al PSD-ului. 'E un joc pervers'

De asemenea, în ceea ce priveşte lipsa medicilor din zonele rurale, ministrul Săntăţii a precizat că, probabil, politicile de a oferi locuinţă sau de a le plăti chiria, nu sunt suficiente. "Trebuie dublate de alte măsuri precum cele menţionate mai devreme. La 100 km de Capitală sunt spitale care nu au medici, o clinică stă într-un medic, iar când medicul pleacă în concediu se închide secţia".

Întrebat cum s-ar putea rezolva acest sistem, Florian Bodog a spus că "gândim un alt sistem de rezidenţial". Mai exact, conform acestuia, rezidentul trebuie să fie angajat al spitalului. "Dacă rezidentul lucrează în spitalul în care urmează să primească post, poate îl determinăm să rămână acolo", a mai declarat ministrul Săntăţii.

Nici rezidenţii nu sunt uitaţi de ministrul Sănătăţii: "Pachetul salarial pentru rezidenţi este unul generos şi va creşte începând de anul viitor".

"Aceştia nu doresc să plece neapărat în străinătate, însă vor să aibă un loc stabil în România şi să fie respectaţi", a completat el.

Citește și: Se anunță noi dezertări în PNL. Efectul zero al strategiei lui Orban

Conform ministrului, în acest an după examenul de specialitatea vom avea şi o selecţie de posturi la nivel naţional, selecţie care ar trebui să stimuleze un tânăr specialist. "Nu toţi vor rămâne, însă unii vor rămâne", a declarat Florian Bodog.

"Medicii nu sunt funcţionari publici, în Legea Sănătăţii este clar trecut asta. Există un paragraf în Codul Penal care îl aduce pe medic lângă funcţionarii publici, întrucât medicul este plătit din bani publici", a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.