Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promisiuni de președinte: Scad impozitele în Franța

hollande



'Vom face în aşa fel încât să avem sute de mii de francezi care vor plăti impozite mai mici anul viitor', a asigurat liderul de la Elysee. 'Există un fel de boală, care nu este gravă dar poate fi contagioasă, şi anume că mereu ne plângem şi criticăm (...) Ceea ce încerc să le spun francezilor este că trebuie să aibă încredere în ei', a mai spus printre altele preşedintele Hollande.

Intervenţia sa televizată survine în contextul nemulţumirii sociale crescânde generate de evoluţia economică sub aşteptări, şomajul afectând 10% din populaţia activă. De altfel, însuşi preşedintele a admis că redresarea economiei este 'prea fragilă, prea ezitantă şi prea vulnerabilă'. A recunoscut în acelaşi timp că s-a hazardat promiţând diminuarea ratei şomajului, care în realitate a crescut în perioada scursă de când a preluat conducerea ţării. Însă el susţine acum faptul că 'pactul de responsabilitate şi solidaritate' pe care l-a propus este soluţia ce va conduce la scăderea şomajului.

Acest pact, al cărui obiectiv esenţial este creşterea competitivităţii economiei franceze, prevede în principal reducerea taxelor percepute companiilor în schimbul angajamentului acestora din urmă că vor crea noi locuri de muncă şi vor creşte investiţiile. 

Hollande a mai promis pentru anul viitor o reformă majoră a sistemului de asistenţă socială pentru pensionari, plus alte reforme în sistemul de sănătate şi pentru susţinerea tinerilor, urmând ca apoi, în anul 2016, să se întreprindă reforme instituţionale.

Pe de altă parte, liderul de la Elysee a asigurat că nu există nici 'cel mai mic diferend' între el şi noul său prim-ministru, Manuel Valls, care a împlinit recent trei luni de când a preluat acest post.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.